Φλεγόμενος παράνομος σκουπιδότοπος δίπλα στο Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών (φωτογραφίες)


«Ο κόσμος έχει σοβαρότερα πράγματα να τον ταλανίζουν», είπε
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Παν. Νίκας «βάζει στην άκρη» τις αποφάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ή, τουλάχιστον, εμφανίζεται να μην τον ενδιαφέρουν, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη δημοτική του ομάδα.
Έτσι, απαντώντας χθες σε ερώτηση του «Θ» για το αν η Δημοτική Αρχή αισθάνεται πολιτική πίεση από την απόφαση του προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Περικλή Μαντά, να παραπεμφθούν με το αίτημα της διαγραφής τα στελέχη της δημοτικής ομάδας, Γιάννης Μπάκας και Βενετία Λιακουνάκου, είπε:  «Σιγά ο κόσμος να μην ασχολείται με το ποιος εγγράφεται και το ποιος διαγράφεται».
Βέβαια, δεν έκανε καμία αναφορά στις δηλώσεις των στελεχών της δημοτικής του ομάδας εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και την πολιτική που ακολουθεί, αλλά και στις «ιδιαίτερες» σχέσεις του Γιάννη Μπάκα με τη νεοναζιστική «Χρυσή Αυγή». Αντίθετα, ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι οι διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας για τις διαγραφές του Γιάννη Μπάκα και της Βενετίας Λιακουνάκου είναι αδιάφορες για τους πολίτες.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε: «Με ρωτήσατε αν επηρεάζεται η Δημοτική Αρχή και σας είπα όχι. Ξέρετε γιατί; Σιγά μην ενδιαφέρει τον κόσμο ποιος διαγράφεται ή ποιος εγγράφεται. Εδώ ανεβαίνουν 20 άνθρωποι κάθε μέρα οι οποίοι δεν έχουν φαγητό να φάνε. Ο κόσμος έχει ρημάξει από την ανεργία, τα προβλήματα είναι τεράστια, πρέπει να βρούμε χρήματα για να αυξήσουμε τις μερίδες στο δημοτικό εστιατόριο, πρέπει να αυξήσουμε τις δυνατότητες του Δημοτικού Παντοπωλείου. Είναι δυνατόν τώρα να…;
Τι μου λέτε, αυτά είναι τα ζητήματα και τα προβλήματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία. Σιγά ο κόσμος να μην ασχολείται με το ποιος εγγράφεται και με το ποιος διαγράφεται. Και εγώ ασχολούμαι με τα προβλήματα της κοινωνίας, αυτά που βλέπω καθημερινά και μας έχουν λυγίσει κυριολεκτικά».
Πάντως, ο δήμαρχος Παν. Νίκας στην αρχή της ερώτησης  αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, αρκούμενος να σημειώσει ότι δεν αισθάνεται «απολύτως καμία πίεση και, προφανώς, καμία επιρροή. Δε θέλω να πω τίποτε άλλο επ’ αυτού, είναι Μεγάλη Εβδομάδα, νηστεία, προσευχή, συγγνώμη και τα σχετικά».