13ος Γύρος της Καλαμάτας: Ρεκόρ συμμετοχών στη μεγάλη αθλητική γιορτή


Επιμέλεια: Παναγιώτης Χλάπας
 
OVER ΣΤΟ ΜΠΑΪ ΑΡΕΝΑ
1,40 ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ
Ντεφορμάρισμα και γεγονότα μάς οδηγούν στο πενιχρό αλλά εύκολο over του 1,40… Σε φόρμα οι «ασπιρίνες», με Σίρλε και Κίσλινγκ να βγάζουν φωτιές. Θα προτιμήσουμε τα πολλά γκολ σε ένα ματς, που αναμένεται ούτως ή άλλως ανοικτό. Με ρίσκο το 4-6 goal 2,20.
 
AΣΟΣ 1,90 ΣΤΟ ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ
Κάτι παραπάνω από αγώνας τελικού για τη Χοφενχάιμ, με τα σύννεφα του υποβιβασμού να είναι ορατά. Όλα για όλα για τη μεγάλη νίκη απέναντι στη Νυρεμβέργη στο στάδιο «Ράιαν Νέκαρ Αρίνα». Δε θα ασχοληθούμε με κανένα άλλο σημείο πλην του άσου, με απόδοση 1,90…
 
ΕΥΚΟΛΟ OVER ΣΤΟ ΜΠΕΡΙ – ΓΕΟΒΙΛ 1,70
Στις αναμετρήσεις τους οι δύο ομάδες δείχνουν πάντα τις επιθετικές τους αρετές! Αν συνυπολογίσουμε ότι παίζουν έτσι κι αλλιώς ανοιχτά, αυξάνονται οι πιθανότητες για μεγάλο σκορ. Πάμε με το over του 1,70.
 
Οver σε…
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ
ΕΒΕΡΤΟΝ – ΦΟΥΛΑΜ
ΓΟΥΙΚΟΜ – ΠΟΡΤ ΒΕΪΛ
 
156 Γουίγκαν – Τότεναμ  2    1,85
Στο “JJB” διεξάγεται ίσως το πιο ενδιαφέρον ματς της αγωνιστικής (στη σκιά του αυριανού ντέρμπι στο “Emirates” ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γ.), αφού η Γουίγκαν του Φερνάντο Μαρτίνες, που μάχεται για τη σωτηρία της, αντιμετωπίζει την Τότεναμ, που είναι προ των πυλών της πρώτης προνομιούχου 4άδας.
Οι Latics βρίσκονται ε δυσχερή θέση αφού είναι κάτω από την επικίνδυνη ζώνη και στο -3 από τη 17η Άστον Βίλα, έχοντας ναι μεν ένα ματς περισσότερο από τις υπόλοιπες ομάδες που βράζουν στο ίδιο καζάνι, αλλά σαφέστατα πιο δύσκολο πρόγραμμα στα εναπομείναντα ματς.
Η αλήθεια είναι πως στα τελευταία τους παιχνίδια αδικούνται, αφού δεν έχουν μαζέψει τους βαθμούς που θα άξιζαν με βάση την εικόνα τους στο γήπεδο, ειδικά στο πρόσφατο 0-1 στο Μάντσεστερ, απέναντι στους περσινούς πρωταθλητές, όταν «λύγισαν» στο φινάλε.
Ωστόσο, όσο τα ματς λιγοστεύουν και αυτοί εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού, τόσο αγχώνονται και πιέζονται για το αποτέλεσμα, κάτι που βέβαια δεν είναι στα υπέρ τους.
Ο Ισπανός τεχνικός «πονοκεφαλιάζει» για την απουσία του διεθνή Παραγουανού αμυντικού Αλκαράζ που αποχώρησε λαβωμένος στην πρόσφατη ήττα της Γουίγκαν από τη Γουέστ Χαμ, ενώ οι Ισπανοί Ράμις, Κρουσάτ και ο μέσος Μπεν Γουότσον λείπουν καιρό.
Λογικά θα δούμε και πάλι το «3-4-3», με αμυντική τριπλέτα τους Σάρνερ, Κόλντγουελ και τον Μπόις από τα Νησιά Μπαρμπέιντος.
Πρόκειται για μια ομάδα που αναπτύσσεται ιδανικά στην κόντρα με τον Σκωτζέζο Μαλόνεϊ, τον Αφρικανό Κονέ και τον Αργεντινό Ντι Σάντο, αλλά στα μετόπισθεν έχει κενά, ειδικά σε περιπτώσεις που θα χάσει την μπάλα και βρεθεί ανοργάνωτη η άμυνά της.
Η Τότεναμ επέστρεψε και, μάλιστα, με εμφατικό τρόπο με το 3-1 που πέτυχε την περασμένη αγωνιστική επί της περσινής πρωταθλήτριας Σίτι, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν πίσω στο σκορ μέχρι και το 75ο λεπτό της συνάντησης!
Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 20 δευτερόλεπτα για τους Λονδρέζους, που θύμισαν την ομάδα που θαυμάζαμε στην εκκίνηση του πρωταθλήματος.
Ο 23χρονος διεθνής Ουαλός Γκάρεφ Μπέιλ έλειψε τόσο πολύ στην Τότεναμ, η οποία υπέφερε από την απουσία του στο γήπεδο και αυτό αποτυπώθηκε τόσο στα πρόσφατα αποτελέσματα της ομάδας όσο, κυρίως, στη βαθμολογία.
Από εκεί που ήταν καβάλα στ’ άλογο (3η θέση), βρέθηκε στην 5η και εκτός 4άδας, αλλά η διαφορά με Άρσεναλ και Τσέλσι είναι τόσο μικρή (-2 και -1 αντίστοιχα) που της επιτρέπει στα εναπομείναντα ματς να καλύψει το χάντικαπ και να σφραγίσει το εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.
Με τέτοιες ανατροπές όπως η πρόσφατη απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια, αλλά κυρίως με Μπέιλ και Ντεφόρε υγιείς, έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει.
Ωστόσο, για να συμβεί αυτό δεν επιτρέπονται λάθη και άλλες απώλειες, άρα το διπλό στο “JJB” είναι μονόδρομος.
Ευνοείται από την πρόσφατη παράδοση που έχει στην έδρα της Γουίγκαν, με δύο ισοπαλίες και μία νίκη στις τρεις πιο πρόσφατες επισκέψεις της εκεί.
Μαζί της και εγώ, που πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα θα το κάνει το διπλό, με τον ηγέτη Γκάρθε Μπέιλ υγιή και κεφάτο.
ΠΗΓΗ: KING BET