70χρονος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια για κατοχή ηρωίνης


Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Αντιμέτωπες βρέθηκαν το καλοκαίρι του 2008 δύο οικογένειες από τον Άγιο Νικόλαο Μάνης, με μήλον της έριδας το πόσιμο νερό. Χθες, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν παππούς, γιος, εγγονός και εγγονή, κατηγορούμενοι από ζευγάρι γειτόνων για εξύβριση, απειλές και σωματικές βλάβες.
Το δικαστήριο δέχτηκε μόνο την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης για το γιο και τον εγγονό, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 2 μηνών με 3ετή αναστολή. Αθώωσε τον παππού και την εγγονή.
 
Για το νερό
Όπως κατέθεσε ο μηνυτής, στον Άγιο Νικόλαο Μάνης, βγαίνοντας από το χωριό, υπάρχει δημοτική βρύση με πόσιμο νερό. Η Δημοτική Αρχή τότε, λόγω λειψυδρίας, είχε βγάλει ανακοίνωση ότι απαγορεύεται το πόσιμο νερό να χρησιμοποιείται για άλλες χρήσεις. Τον Ιούλιο του 2008, περνώντας, όπως είπε, από εκεί, είδε τον παππού με ένα τρακτέρ να γεμίζει ένα μεγάλο βυτίο. Σταμάτησε και η γυναίκα του έβγαλε φωτογραφία με το κινητό της. Εξήγησε ότι είχαν αναφέρει το περιστατικό στο δήμαρχο της περιοχής και τους είχε ζητήσει αποδείξεις. Τη στιγμή εκείνη, όπως ισχυρίσθηκε, ήρθε ο γιος της οικογένειας με το αυτοκίνητο και χτύπησε το δικό τους, προκαλώντας ζημιές. Ακολούθως, ήρθε και ο παππούς, ενώ ο γιος τον χτύπησε γροθιά. Παράλληλα, κατέθεσε πως στο σημείο πήγαν ο εγγονός και η εγγονή, οι οποίοι μπήκαν στο αυτοκίνητο να πάρουν το κινητό της γυναίκας του που έβγαλε τη φωτογραφία, ενώ ο εγγονός στην προσπάθεια αυτή τη δάγκωσε στο χέρι.
Περιέγραψε, δε, πως όταν πήγαιναν με τη γυναίκα του να κάνουν καταγγελία στην Αστυνομία, σημειώθηκε νέο επεισόδιο με το γιο της άλλης οικογένειας.
Ο τότε πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κατέθεσε πως περνούσε από το σημείο και είδε τον παππού πεσμένο στο έδαφος και τον γιο να προσπαθεί να τον σηκώσει, ενώ το άλλο ζευγάρι έμπαινε στο αυτοκίνητό του να φύγει. Κατέθεσε ακόμη ότι τα δύο νεαρά παιδιά εκείνη τη στιγμή έφταναν στο σημείο και πως δεν ήταν η κατηγορούμενη εγγονή εκεί, αλλά η αδελφή της.
Επίσης, κατέθεσε φίλη της κατηγορούμενης εγγονής ότι την ημέρα εκείνη η κοπέλα ήταν στην Καλαμάτα στη δουλειά της και όχι στη Μάνη.
 
Από μια φωτογραφία
Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Αντώνης Κατσάς, εξήγησε ότι είναι ψαράδες και ο παππούς γέμιζε το τρακτέρ νερό, προκειμένου να εφοδιάσει το καΐκι του.
Η άλλη εγγονή κατέθεσε ότι η αδελφή της δεν ήταν εκείνη την ημέρα εκεί, πως αυτή ήταν στο σπίτι, άκουσε τις φωνές, βγήκε έξω και είδε τον παππού της πεσμένο κάτω.
Πρώτος απολογήθηκε ο κατηγορούμενος γιος, ο οποίος κατέθεσε πως, όταν έφτασε στο σημείο, είδε το μηνυτή να χτυπάει τον πατέρα του και ενεπλάκη, ώστε να τον γλυτώσει.
Ο 79χρονος κατηγορούμενος κατέθεσε ότι γέμιζε με νερό προκειμένου να το πάει στο καΐκι που βρισκόταν στην Καρδαμύλη, καθώς όταν  βγαίνουν για ψάρεμα μπορεί να λείπουν και μήνα. Είδε, όπως είπε, το ζευγάρι των γειτόνων του να βγάζει φωτογραφία και τους είπε να πάνε στη δουλειά τους. Αρνήθηκε ότι χτύπησε κάποιον, αλλά κατέθεσε ότι ο μηνυτής βγήκε από το αυτοκίνητο, τον έσπρωξε και έπεσε, χτυπώντας τα πλευρά και το χέρι του. Ο γιος του πήγε να τον βοηθήσει και μπορεί είπε εκείνη τη στιγμή να «βουτήχτηκαν».
Ο εγγονός υποστήριξε πως, όταν βγήκε από το σπίτι, είδε τον πατέρα του να χωρίζει το μηνυτή από τον παππού του, ενώ η κατηγορούμενη εγγονή δε βρισκόταν καθόλου στο χωριό εκείνη την ημέρα, αλλά στη δουλειά της στην Καλαμάτα.