Άλλαξαν οι αντιμισθίες στους αντιδημάρχους της Καλαμάτας


ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
 
Η Εργατική Πρωτομαγιά… κόντρα στις παραλίες
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Το πάλαι ποτέ επίκαιρο σύνθημα «δεν είναι αργία, είναι απεργία» θα δοκιμαστεί στην πράξη σήμερα, στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αντίστοιχα, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν και στην Καλαμάτα σε μαζική συμμετοχή τους εργαζομένους, τόσο στην κινητοποίηση όσο και στις πορείες. Τα συνδικάτα θα επιχειρήσουν να δώσουν στην κινητοποίηση έντονο αντιμνημονιακό χρώμα, ευελπιστώντας στη συμμετοχή των εργαζομένων που δε θα επιλέξουν βόλτα στην παραλία ή στην εξοχή.
Για την Καλαμάτα έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις. Η πρώτη από το ΠΑΜΕ στις 10.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία και η δεύτερη από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στις 10.30 το πρωί, έξω από τους χώρους του κτηρίου του Εργατικού Κέντρου. Στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσουν πορείες.
Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της για την εργατική Πρωτομαγιά σημειώνει μεταξύ άλλων: «Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το χώρο και τον κλάδο που βρίσκονται, έχουν την ίδια μοίρα. Κυβέρνηση και Ε.Ε., όλοι αυτοί που υπηρετούν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο από κατακτήσεις και δικαιώματα».
Από την πλευρά του, το Εργατικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζουν: «Αυτό που πρέπει να καταργηθεί είναι το ευρωπαϊκό νεοφιλελεύθερο και μονεταριστικό πολιτικό μοντέλο που καταστρέφει την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Νότια Ευρώπη και εν τέλει όλη την Ευρώπη.
Η κρίση, το έλλειμμα και το χρέος δεν προκλήθηκαν από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, στους οποίους φορτώνεται το βάρος για την αντιμετώπισή τους. Απεναντίας, είναι αυτοί που παράγουν, πληρώνουν φόρους και δημιουργούν πλούτο σ’ αυτή τη χώρα, είναι οι αθώοι και τα θύματα».