Έχουν επιβληθεί πρόστιμα απαντά η Δημοτική Αρχή για την ιδιωτική παρέμβαση στη Βέργα


Δηλώσεις του δημάρχου Παν. Νίκα, ο οποίος ζητά βελτίωση της κυκλοφορίας μέχρι τα όρια του Δήμου Καλαμάτας
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί για το Δήμο Καλαμάτας η κατασκευή νέου δρόμου προς τη Μάνη, τουλάχιστον στην εδαφική περιφέρειά του, από την Καλαμάτα μέχρι τον Κρίσκιο, επί μήκους περίπου 12 χιλιομέτρων.
Η προτεραιότητα αυτή αναδεικνύεται μετά την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών υλοποίησης του περιφερειακού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, καθώς και του δρόμου Καλαμάτας – Ριζομύλου, που μπαίνει σε τροχιά κατασκευής μετά την καίρια παρέμβαση Αγγελάκα, με ουσιαστικές προτάσεις επίλυσης των όποιων προβλημάτων είχαν αναφυεί.
Την άμεση αναγκαιότητα κατασκευής νέου δρόμου προς Μάνη τόνισε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. «Θα έρχονται τα αυτοκίνητα από τον περιφερειακό στον κόμβο των Γιαννιτσανίκων και θα έχουμε το φαινόμενο του λαιμού του μπουκαλιού», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα θέσει με έμφαση το θέμα αρμοδίως και θα εξετάσει σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα των μελετών, ώστε να δημιουργηθεί ένας ασφαλής άξονας με ικανοποιητικά γεωμετρικά χαρακτηριστικά, που θα διευκολύνει την κυκλοφορία ανατολικά της Καλαμάτας και προς / από τη Μάνη.
Πρόσθεσε δε ότι με την ήδη υπάρχουσα κατάσταση στην 1η επαρχιακή οδό, αλλά και με τον αυξημένο αριθμό επισκεπτών που αναμένεται το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, η συγκεκριμένη περιοχή θα είναι αφόρητη. «Ήδη η κυκλοφορία, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, είναι ανυπόφορη. Σκεφθείτε, λοιπόν, τι έχει να γίνει τους επόμενους μήνες, αλλά και χρόνια, που η κίνηση προς τη Μεσσηνία θα αυξάνεται συνέχεια. Πρέπει, επιτέλους, ο νέος δρόμος προς τη Μάνη, να υλοποιηθεί. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιωθεί η κατάσταση, τουλάχιστον, μέχρι τα διοικητικά μας όρια», συμπλήρωσε.