Ανεφάρμοστος ο νόμος 27 χρόνια μετά την κατάρρευση της πολυκατοικίας της Αριστείδου


Της Μαρίας Νίκα
 
Το έργο των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» πρόκειται να ανεβάσει το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο. Οι πρόβες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ η πρεμιέρα υπολογίζεται για τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Για μια κωμωδία υψηλού επιπέδου έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΜΕΘ, Γιώργος Παντελόπουλος, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ενώ παρουσίασε το σκηνοθέτη της παραγωγής, Γιάννη Καλαντζόπουλο. Μετά από δύο χρόνια στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ο Γιάννης Καλαντζόπουλος επιστρέφει στο ΜΕΘ για την έβδομη συνεργασία του με το τοπικό θεατρικό σχήμα. Έχουν προηγηθεί η «Λοκαντιέρα», το «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», το «Αυγουστιάτικο φεγγάρι», οι «Θεσμοφοριάζουσες» κ.ά.
«Το έργο έχει όλα τα προσόντα για να γίνει μια μεγάλη παραγωγή» πρόσθεσε ο κ. Παντελόπουλος, εννοώντας τον Γιάννη Καλαντζόπουλο, αλλά και τους ερασιτέχνες ηθοποιούς που πλαισιώνουν το ΜΕΘ.
Τιμητική χαρακτήρισε την πρόσκληση από το Μεσσηνιακό Θέατρο, για να δουλέψει ξανά μαζί του, ο Γιάννης Καλαντζόπουλος, ενώ μιλώντας για το έργο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», γνωστό από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, όπου πρωταγωνιστούσε ο Βασίλης Λογοθετίδης, σημείωσε ότι από τους συγγραφείς έχει χαρακτηριστεί ως «σατιρικός εφιάλτης». Όλα ξεκινούν σε μια αυλή των πρώτων μετακατοχικών χρόνων, όπου ένας από τους ενοίκους βλέπει τον τρομαχτικό εφιάλτη ότι οι Γερμανοί ξανάρχονται…
Ο κ. Καλαντζόπουλος πρόσθεσε ότι και μόνο ο τίτλος του έργου θα προκαλέσει συνειρμούς με σημερινές καταστάσεις, ενώ προέβλεψε ότι οι θεατές θα φύγουν από την παράσταση γελώντας, αλλά και με μια πικρή γεύση, ένα ερέθισμα για να σκεφτούν και να κουβεντιάσουν.
 
Για τα Χωριά SOS
Ένα μέρος των εσόδων από τις παραστάσεις του έργου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» θα δοθεί στα Παιδικά Χωριά SOS, όπως ανακοίνωσε χθες ο Γιώργος Παντελόπουλος. Επίσης, στα θεατροπαιχνίδια που διοργανώνει το ΜΕΘ μπορούν να πάρουν μέρος όσα παιδιά θέλουν από τα Χωριά SOS εντελώς δωρεάν. Στα ίδια παιδιά θα δοθεί το έργο για να το διαβάσουν και να ζωγραφίσουν στον καμβά ό,τι εμπνευστούν από αυτό, ώστε τα έργα τους να χρησιμοποιηθούν για την αφίσα της παράστασης. Μπορούν ακόμη να πάρουν μέρος στη δημιουργία των σκηνικών ή σε άλλες εργασίες που θα γίνουν για το ανέβασμα του έργου.
 
Θεατροπαιχνίδια
Εν τω μεταξύ, το Σάββατο στις 6.30 και 7.30 το απόγευμα ξεκινούν τα θεατροπαιχνίδια που διοργανώνει το ΜΕΘ, με υπεύθυνους εμψυχωτές τον Γιάννη Καλαντζόπουλο και την Άντζυ Μπούρα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στο 695 999 22 85.