Καταστροφή του μονοπατιού της Βέργας


 
Να ελέγξουν την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του έργου προστασίας του Ακρογιαλίου καλούνται οι Επιθεωρητές Δημοσίων Έργων, μετά από προκαταρκτική έρευνα που διέταξε τις προηγούμενες ημέρες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου.
Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι το έργο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς. Ερωτώμενος, δε, από το «Θάρρος», είπε ότι εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει προσάμμωση της παραλίας, όπως είχε δοθεί δέσμευση προς τους επιχειρηματίες της περιοχής, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη θερινή περίοδο.
 
Προκαταρκτική έρευνα
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», μετά από καταγγελία, αλλά και δημοσιεύματα, ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα καταγγελλόμενα, περί ζητημάτων στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, βάσει των προδιαγραφών της σχετικής μελέτης του έργου, αλλά και των υλικών που έχουν πληρωθεί.
Μετά από εντολή του εισαγγελέα προς την Αστυνομία ζητήθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών να ελέγξει την ποιότητα κατασκευής του έργου. Το πόρισμα των επιθεωρητών, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν, θα «δείξουν το δρόμο» που πρέπει να ακολουθήσει η προκαταρκτική.
 
Προσάμμωση
Χθες το μεσημέρι, όπως προαναφέραμε, την περιοχή του Ακρογιαλίου επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αλευράς.
Όπως σημείωσε μετά την επίσκεψη, το έργο συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται ο 4ος πρόβολος, ενώ ήδη γίνονται εργασίες για τον 5ο. «Η εργολαβία εξελίσσεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μελέτης και θα ολοκληρωθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται», σχολίασε.
Για την προσάμμωση που ζητούν οι επαγγελματίες, μιας και έχει μειωθεί σημαντικά η παραλία, ο κ. Αλευράς είπε ότι προβλέπεται από τη σύμβαση, αλλά δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Για να γίνει η προσάμμωση αναμένεται η σύμφωνη γνώμη της ειδικής υπηρεσίας του ΥΠΕΚΑ, η οποία έχει εγκρίνει και τη ΜΠΕ του έργου.

Της Βίκυς Βετουλάκη