ΚΚΕ Μεσσηνίας: «Ο Δήμαρχος Καλαμάτας χαϊδεύει τα αυτιά των πολιτικών απογόνων του Χίτλερ και του Μεταξά»


Της Μαρίας Νίκα
 
Έκτακτες γενικές συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ενδεχόμενης απεργίας των καθηγητών στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.
Στην Καλαμάτα, όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Βασίλης Γεωργιόπουλος, η γενική συνέλευση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη το απόγευμα στο 3ο Λύκειο (πρώην Παραλίας), όπου θα συζητηθεί η εισήγηση της ΟΛΜΕ (η οποία αναμενόταν χθες βράδυ μετά τη συνεδρίασή της). Ακολούθως, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα γενική συνέλευση όλων των προέδρων των ΕΛΜΕ, όπου θα παρουσιαστούν οι αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων.
Εν τω μεταξύ, σε ενημερωτικό κείμενο που μοιράστηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Καλαμάτα από την Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα: «Τα τρία τελευταία μνημονιακά χρόνια οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν υποστεί δραματική μείωση μισθών (ο νεοδιόριστος αμείβεται με το δυσθεώρητο ποσό των 580 ευρώ), συντάξεων, εφάπαξ, καθώς και κατάργηση των δώρων (Χριστουγέννων – Πάσχα) και του επιδόματος αδείας».
Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Ας θυμηθούν, πως για να είναι επαρκής ένας εκπαιδευτικός στην τάξη (πράγμα για το οποίο εμείς παλεύουμε και είμαστε σίγουροι πως και εσείς αυτό επιθυμείτε), για κάθε ώρα που διδάσκει χρειάζεται άλλες δύο ώρες εργασίας στο σπίτι και γι’ αυτό όλες οι μελέτες συσχετίζουν τη μια διδακτική ώρα με τουλάχιστον τρεις ώρες άλλης εργασίας.
Αγαπητοί γονείς, η αντίδρασή μας δεν αφορά τόσο στην αύξηση του ωραρίου, όσο στις παρενέργειες που έχει η αύξηση αυτή στην ποιότητα του παρεχομένου από εμάς εκπαιδευτικού έργου και στην κατάργηση των οργανικών μας θέσεων, που με την ταυτόχρονη υποχρεωτική μετάθεση-εξοστρακισμό μας, θα φέρει απολύσεις, θα αυξήσει περαιτέρω την ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους επιστήμονες, και θα εξαφανίσει το κράτος πρόνοιας».