Μαργέλης «Στόχος μας το διαφορετικό…Δεν θέλουμε κόμματα και επαγγελματίες πολιτικούς» (βίντεο)


«ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»
 
Επισφράγιση των κόπων μιας ολόκληρης σχολικής χρονιάς
 
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Μαΐου οι «Γιορτές Μαθητικής Δημιουργίας» στην Καλαμάτα, την Κυπαρισσία και σε πολλά ακόμη Γυμνάσια και Λύκεια της Μεσσηνίας.
Οι «Γιορτές Μαθητικής Δημιουργίας» αποτελούν την επισφράγιση των κόπων μιας ολόκληρης σχολικής χρονιάς, αφού σε αυτές παρουσιάστηκαν από τους υπεύθυνους καθηγητές και τους συμμετέχοντες μαθητές τα αποτελέσματα από την υλοποίηση των προγραμμάτων (περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και αγωγής υγείας) που έλαβαν χώρα από την αρχή του σχολικού έτους έως τη λήξη του. Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν 85 τέτοια προγράμματα από 200 και πλέον εκπαιδευτικούς και πάνω από 2.000 μαθητές και μαθήτριες στη Μεσσηνία.
Εφέτος ιδιαίτερα, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων έλαβε την πρωτοβουλία να γίνουν οι παρουσιάσεις σε κεντρικό επίπεδο και όχι μόνο σε ενδοσχολικό, όπως ακριβώς συνέβαινε παλαιότερα.
Παράλληλα, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, διοργάνωσε τις «Θεατροδράσεις 2013», αναβιώνοντας τις παλαιότερες «Συναντήσεις Μαθητικού Θεάτρου», στις οποίες τα σχολεία της Μεσσηνίας παρουσίασαν μαθητικές θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Τέλος, επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά του προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν στα προγράμματα και τις τελικές εκδηλώσεις, όπως και σε μια σειρά από φορείς και πρόσωπα που χωρίς τη βοήθειά τους δε θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων: στο διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Πλατάρο, στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αλευρά, στο δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα και τον πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου κ. Καρβέλη, στον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ, Ν. Ξανθούλη, στον υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας κ. Παναγόπουλο, στον υπεύθυνο του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαρρή, καθώς και στους υπεύθυνους του Γραφείου ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. κ.κ. Καρακασιλιώτη και Καναβό, στην εκπαιδευτικό κα Παπαδημητροπούλου και στον επίσης εκπαιδευτικό κ. Παπαγεωργακόπουλο.