Νέος χώρος στάθμευσης στο κέντρο της Καλαμάτας


Ολοκλήρωσαν οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας την πρόταση για το master plan (σχέδιο γενικής διάταξης), όσον αφορά στην αξιοποίηση χώρου 48 στρεμμάτων στον Κορδία, όπως κατέστησε χθες γνωστό ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
Υπενθυμίζεται πως η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) είχε αποστείλει έγγραφο προς το Δήμο Καλαμάτας, με το οποίο του ζητούσε να συντάξει master plan για την παραχώρηση και αξιοποίηση έκτασης στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, επιφάνειας 48 στρεμμάτων περίπου, όπου ήδη βρίσκονται σημαντικές δημοτικές υποδομές, όπως οι εγκαταστάσεις κυκλοφοριακής αγωγής, 2 γήπεδα ποδοσφαίρου και οι εγκαταστάσεις τένις.
Ο Δήμος Καλαμάτας προορίζει το χώρο για τη διοργάνωση αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και προτείνει την κατασκευή τριών γηπέδων μπάσκετ, δύο γηπέδων βόλεϊ, ενός γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5, τη διαμόρφωση χώρου ελαφρού τρεξίματος, ποδηλατοδρόμου, θέσεων στάθμευσης και χώρων πρασίνου, την κατασκευή δύο κυλικείων, όπως και εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού.
Ο προϋπολογισμός των προτεινομένων έργων ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ προ ΦΠΑ.
Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική προοπτική που διαγράφεται και έκανε γνωστό ότι το θέμα θα συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη του Πάσχα.
Επισημαίνεται πως υπήρχε προοπτική εκποίησης της συγκεκριμένης έκτασης (μέσω ΤΑΙΠΕΔ), κάτι που θα αποφευχθεί με την παραχώρησή της στο Δήμο Καλαμάτας.
Α.Π.