Να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας


 

Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Ξεκινούν για άλλη μια χρονιά τα καλοκαιρινά δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλαμάτας με την Κρήτη, με το «Βιντζέτσος Κορνάρος» της ΛΑΝΕ. Το πρώτο δρομολόγιο, όπως σημείωσε μιλώντας στο «Θάρρος» ο ναυτιλιακός πράκτορας Βασίλης Σπ. Μανιάτης, θα γίνει στις 15 Ιουνίου και θα εκτελείται ένα κάθε εβδομάδα μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου.
Η εταιρεία έχει κρατήσει και για φέτος αρκετά χαμηλές τις τιμές των εισιτηρίων, τόσο των επιβατών όσο και των αυτοκινήτων. Σε σχέση δε με αυτές που ισχύουν από Πειραιά, κάποιος μπορεί να ταξιδέψει από Καλαμάτα για Κρήτη με τα μισά λεφτά.
 
Δρομολόγιο
Το πλοίο κάθε Σάββατο στις 14.30 θα αναχωρεί από τον Κίσσαμο και στις 18.20 θα φτάνει στα Κύθηρα. Είκοσι λεπτά αργότερα θα αναχωρεί και θα φτάνει στο λιμάνι της Καλαμάτας στις 23.50.
Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου θα ξεκινά και πάλι το ταξίδι του και στις 5.40 το πρωί θα φτάνει στα Κύθηρα. Στις 6.00 θα αναχωρεί από εκεί με προορισμό τον Κίσσαμο της Κρήτης, όπου και θα φτάνει στις 9.50 το πρωί της Κυριακής.
Όποιος δε θέλει να μείνει ολόκληρη την εβδομάδα στην Κρήτη, μπορεί να επιλέξει και το δρομολόγιο που θα γίνεται κάθε Πέμπτη από και προς το λιμάνι του Γυθείου.
 
Συμφέρουσες τιμές
Οι τιμές είναι ιδιαίτερα ελκυστικές και ενδεικτικά από Καλαμάτα για Κύθηρα θα είναι 17 ευρώ για επιβάτη και 46 ευρώ για αυτοκίνητο. Από Καλαμάτα για Κίσσαμο, η τιμή θα είναι για επιβάτη 25 ευρώ και για το αυτοκίνητο 56 ευρώ. Σε σχέση με πέρυσι, οι τιμές από Καλαμάτα είναι ελαφρώς μειωμένες.
Σε σύγκριση με τον Πειραιά, το ταξίδι είναι πολύ πιο οικονομικό: για επιβάτη από Πειραιά για Χανιά η τιμή είναι 35 ευρώ και με επιστροφή 63 ευρώ, ενώ για το αυτοκίνητο είναι 83 ευρώ και με επιστροφή 150 ευρώ.
Ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι ήδη ο κόσμος εκδηλώνει ενδιαφέρον για τα δρομολόγια και ζητά πληροφορίες.