Την καταγγελία δασκάλας για επίπληξη λόγω «Κεμάλ» ερευνά το υπουργείο Παιδείας


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ JOHN TERCEK, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ROYAL CARRIBEAN CRUISES, ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
 

 
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ισχυρών παραγόντων της διεθνούς κρουαζιέρας βρίσκονται η Καλαμάτα και το λιμάνι της, κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί με δηλώσεις του προχθές ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
Χθες, το Δημαρχείο της πόλης επισκέφθηκαν ο John Tercek, αντιπρόεδρος Εμπορικής Ανάπτυξης της μεγάλης διεθνούς εταιρείας κρουαζιέρας Royal Carribean Cruises, ο Ανδρέας Στυλιανόπουλος, αντιπρόσωπος της εταιρείας αυτής για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ, καθώς και στελέχη της Costa Navarino, με επικεφαλής το γενικό διευθυντή Προορισμού, Γιώργο Χατζηιωσήφ.
Τους επισκέπτες υποδέχθηκαν η δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα, εκπροσωπώντας το δήμαρχο ο οποίος μετέχει στις εργασίες του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στα Γιάννενα, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Πόλα Κούλη και ο διευθυντής Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτης Κουτσογιαννόπουλος.
Οι διεθνείς παράγοντες του τουρισμού κρουαζιέρας ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη νέων προορισμών και εστιάζουν στην Καλαμάτα, η οποία διαθέτει λιμάνι και τη δυνατότητα συνδυασμένων μεταφορών μέσω του αυτοκινητόδρομου και του διεθνούς αερολιμένα «Καπετάν – Βασίλης Κωνσταντακόπουλος». Το ενδιαφέρον τους, μάλιστα, έχει τεθεί υπόψη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας παρέθεσαν στους επισκέπτες όλες τις αναγκαίες πληροφορίες, μαζί με ιστορικά και άλλα στοιχεία για την πόλη και την περιοχή, τονίζοντας την ισχυρή βούληση της Δημοτικής Αρχής να μετατραπεί το λιμάνι της Καλαμάτας σε διεθνή προορισμό και υποδοχέα κρουαζιέρας.
Επισήμαναν, ακόμη, τα έργα που έχει εκτελέσει και εκτελεί ο Δήμος Καλαμάτας – όπως το έργο στη Φαρών, που ξεκίνησε πρόσφατα, ώστε να αποδώσει στους πεζούς ένα μεγάλο πεζόδρομο μήκους 5,5 χιλιομέτρων, από το κάστρο μέχρι την παραλία. Μέσω αυτού, ο ντόπιος ή ο τουρίστας θα μπορεί άνετα, εύκολα και με ασφάλεια να προσεγγίσει πεζή το κέντρο, όλα τα αξιοθέατα της πόλης και να απολαύσει την παραλία της.
Ακόμη, στους επισκέπτες δόθηκαν στοιχεία για όσα έργα προβλέπει το master plan που έχει εγκριθεί όσον αφορά στο λιμένα Καλαμάτας και σχετίζονται με την ασφαλή προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων και την υποβοήθηση των τουριστών.
Στη συνέχεια, έγινε ξενάγηση στην πόλη, η οποία περιλάμβανε το Κάστρο, το Ιστορικό Κέντρο με τους πεζοδρόμους του, τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, την κεντρική πλατεία, το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και την παραλία.
Εκτιμάται δε, ότι σύντομα θα υπάρξει συνέχεια όσον αφορά στο ενδιαφέρον της διεθνούς βιομηχανίας κρουαζιέρας για το λιμάνι της Καλαμάτας.
Α.Π.