21-5-2013


Της Χριστίνας Ελευθεράκη

ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΩΦΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μπορεί να υπήρχαν κάποιες δυσκολίες στην επικοινωνία, αλλά το χθεσινό ρεπορτάζ στο αθλητικό κέντρο Calceto, στα Γιαννιτσάνικα ήταν ξεχωριστό. Ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στον Παναρκαδικό Αθλητικό Όμιλο Κωφών «Μοριάς» που περιλαμβάνει στις τάξεις του και Μεσσήνιους παίκτες, κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα του ΑΣΚΠΝ Πειραιά, με την οποία αγωνίστηκε ο μικρός Ανδρέας Φιλιππόπουλος του Δαναού Καλαμάτας, προκάλεσε μια ρωγμή στον τοίχο της προκατάληψης που χωρίζει την κοινωνία των «κανονικών» ανθρώπων με τους πραγματικούς αγωνιστές της ζωής, τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι αγωνιζόμενοι και οι συνοδοί τους πέτυχαν μια σημαντική νίκη με τη διεξαγωγή αυτού του παιχνιδιού και έχουν προγραμματίσει νέο ραντεβού στο ίδιο γήπεδο για τις 14 Οκτωβρίου. Το χθεσινό χάρηκαν με την ψυχή τους τόσο το αγωνιστικό μέρος, όσο τη συνάθροιση και την μεταξύ τους επικοινωνία, το ταξίδι για όσους ήρθαν μέχρι εδώ από άλλες πόλεις και πάνω απ’ όλα το αίσθημα του ότι μπορούν να τα καταφέρουν.
Ο αγώνας ήταν 5×5 και διάρκειας δύο 25λέπτων, τον οποίο διηύθυνε ο διαιτητής Δημήτρης Νίκας με τη βοήθεια του γυμναστή του «οικοδεσπότη» Αίαντα, Θανάση Τσούκλερη, χωρίς τη χρήση σφυρίχτρας, αλλά με υποδείξεις της σημαίας επόπτη. 
Για την ιστορία, ο «Μοριάς» επικράτησε με 5-2, έχοντας στη σύνθεσή του 12 ποδοσφαιριστές, τους Κώστα Παπαδιαμάντη, Θεόδωρο Ζοργιάνο, Αντώνη Μπογιαντή, Αλί Μουσάιλεμ Χαμόντ, Δημήτρη Δημόπουλο, Μιχάλη Κουμάκη, Ανδρέα Κυρκάκη, Κριστάν Σκέμπι, Γρηγόρη Αρκουμάκα, Τζουλιάκο Αλκιάν, Σουμπ Κούμαρ και τον Βασίλη.