25-5-2013


Επιμέλεια: Παναγιώτης Χλάπας 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
 
Γερμανική εισβολή στην αγγλική πρωτεύουσα
 
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Όταν στην αρχή της σεζόν ο Γιούργκεν Κλοπ έλεγε ότι ο φετινός στόχος της ομάδας του είναι μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι η Μπορούσια θα φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Το κατάφερε, όμως, παρότι κληρώθηκε σε έναν όμιλο με Ρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι και Άγιαξ. Πέρασε ως πρώτη και στα νοκ άουτ άφησε εκτός συνέχειας Σαχτάρ, Μάλαγα (με την ανατροπή στις καθυστερήσεις) και Ρεάλ στα ημιτελικά. «Όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη πρέπει να είναι μαζί μας», είπε ο Γιούργκεν Κλοπ, θεωρώντας ότι το κατόρθωμα της Ντόρτμουντ να φτάσει μέχρι τον τελικό είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Μπάγερν. «Θα είμαστε ήρωες μόνο αν κατακτήσουμε το τρόπαιο», τα λόγια του Ματς Χούμελς.
Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις τους στην Μπουντεσλίγκα, οι Βεστφαλοί χρησιμοποίησαν τη βασική τους ενδεκάδα, προκειμένου να έχουν ρυθμό, αλλά σε κανένα από τα δύο δεν είχαν καλή παρουσία. Πρώτα η ισοπαλία στο Βόλφσμπουργκ (3-3) και εν συνεχεία η εντός έδρας ήττα από τη Χόφενχάιμ (1-2). Αποτελέσματα που καταδεικνύουν ότι οι παίκτες του Κλοπ είχαν στο μυαλό τους μόνο τον τελικό τις τελευταίες μέρες και τίποτε άλλο.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Χούμελς τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τη Χόφενχάιμ, αλλά θα αγωνιστεί κανονικά. Αυτός που τελικά δε θα μπορέσει να παίξει είναι ο Μάριο Γκέτσε. Αν και έκανε αγώνα δρόμου να προλάβει, τέθηκε νοκ άουτ με θλάση. Τη θέση του, πίσω από τον επιθετικό, θα καλύψει ο Μάρκο Ρόις και στα αριστερά θα παίξει ο Γκρόσκροϊτς.
 
ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούτε η Μπαρτελόνα στα… καλά της δεν είχε φτάσει με τέτοιο στιλάτο τρόπο μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιο πολύ δυσκολεύτηκε στους ομίλους η Μπάγερν, όπου έχασε στη Λευκορωσία από την ΜΠΑΤΕ (3-1) και χρειάστηκε διαιτητική εύνοια στις έδρας των Λιλ και Βελένθια για να πάρει θετικό αποτέλεσμα, παρά στα νοκ άουτ. Ίσως με εξαίρεση την Άρσεναλ, όπου, παρά το εκτός έδρας 3-1, ηττήθηκε 2-0 στο Μόναχο, αλλά στην πραγματικότητα δεν απειλήθηκε ούτε εκεί. Αυτή είναι η μοναδική ήττα των Βαυαρών σε 25 παιχνίδια μέσα στο 2013! Τις Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα, οι παίκτες του Χάινκες τις… καθάρισαν σαν αυγό.
Στα γρήγορα. Σκοπός πλέον είναι να έρθει και το τρόπαιο. Μεγάλη χαμένη της περσινής σεζόν με την απώλεια του τίτλου, μέσα στο Μόναχο, από την Τσέλσι, ενώ οι περισσότεροι παίκτες του σήμερα ήταν παρόντες και στο χαμένο τελικό του 2010 από την Ίντερ. Η πίεση είναι μεγάλη, αφού είναι φαβορί και υποχρεωμένοι να κερδίσουν, αλλά οι Βαυαροί έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα διαχειριστούν αυτά.
Παίζοντας με βασικούς η Μπάγερν έκανε μια καλή προπόνηση στο Γκλάντμπαχ την περασμένη εβδομάδα, κερδίζοντας 4-3, μολονότι βρέθηκε να χάνει 3-1 στο 10΄, στην τελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.
«Μόνο αν πιάσουμε το τοπ της απόδοσής μας θα κερδίσουμε την Ντόρτμουντ», είπε ο αρχηγός της Μπάγερν, Φίλιπ Λαμ. Σίγουρος για τη νίκη των Βαυαρών, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ματίας Ζάμερ. «Είναι μια φανταστική σεζόν, που θα θέλαμε να κλείσει με το τρεμπλ», είπε ο Χάινκες.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, στα πιτς παραμένουν οι εδώ και καιρό τραυματίες, Κρόος (μεσοεπιθετικός) και Μπάντστουμπερ (στόπερ). Παίζεται μία θέση στο κέντρο της άμυνας, ανάμεσα στους Βαν Μπόιτεν και Μπόατενγκ.
 
(ΠΛΑΙΣΙΟ – ΡΑΣΤΕΡ)
Μετράμε αντίστροφα, λοιπόν, μέχρι να βάλει τη σφυρίχτρα για πρώτη φορά στο στόμα ο Ριτσόλι το βράδυ στο «Γουέμπλεϊ». Μέχρι τότε, μπορείτε να παίξετε ό,τι στοίχημα τραβάει η όρεξή σας (και η τσέπη σας, βεβαίως  βεβαίως), να παραγγείλετε πίτσες, μπύρες και όλα τα παρελκόμενα, να φωνάξετε τους φίλους σας για μάζωξη και να απολαύσετε με την ψυχή σας τον τελικό. Και όταν λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ (ή μήπως καμιά ώρα αργότερα) γίνει η απονομή, να ξέρετε ότι θα έχει αποδοθεί (ποδοσφαιρική) δικαιοσύνη. Το είπαμε και στην αρχή. Δίκαια. ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ, έφτασαν ως εδώ οι δύο φιναλίστ.
ΠΗΓΗ: KING BET
 
 
ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπαστσικόφσκι, Μπέντερ, Ρόις, Γκούντογκαν, Γκροσκρόιτζ, Λεβαντόφσκι
 
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Ρόμπεν, Μίλερ, Σβαϊστάιγκερ, Χάβι Μαρτίνεζ, Ριμπερί, Μάντζουκιτς