3-5-2013


Παν. Νίκας: «Πρόληψη και καταστολή για άμβλυνση των προβλημάτων»
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, πρόκειται να γίνει στην Καλαμάτα στις 11 Μαΐου, με θέμα τα προβλήματα παραβατικότητας που ταλαιπωρούν επί μήνες το Νομό Μεσσηνίας, αλλά και ειδικότερα τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης.
Όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, ήδη ο Δήμος έχει προετοιμαστεί για την έλευση του υπουργού με φάκελο, όπου περιγράφονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
«Ο Δήμος Καλαμάτας έχει συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα κι αυτή πρόκειται να καταθέσουμε στον υπουργό. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι, και ιδιαίτερα οι αθίγγανοι, τι προσπάθειες κάνει η Δημοτική Αρχή για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους. Στόχος μας είναι να μην αυξηθούν περαιτέρω τα προβλήματα και να μη φτάσουμε σε αιματοχυσία.
Γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσει, μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, το θέμα της εκπαίδευσης των αθίγγανων και τη δημιουργία κέντρου υγείας και πρόνοιας, σε χώρο που θα παραχωρηθεί από το Δήμο. Κι αυτό, γιατί θεωρούμε ότι τα δικά τους ζητήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Πιστεύουμε ότι θα βελτιώσουμε την κατάσταση που υπάρχει, αν πείσουμε τους αθίγγανους ότι το κράτος ενδιαφέρεται ουσιαστικά για την ποιότητα ζωής τους. Βέβαια, από την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη δυνατότητα να κάνει τη δουλειά του. Ο νόμος και η τάξη πρέπει να τηρούνται από όλους. Έτσι πιστεύομε ότι η πρόληψη, σε συνδυασμό με την καταστολή, θα βοηθήσουν κατά πολύ στην άμβλυνση του προβλήματος».