Έφευγαν για Μπέργκαμο, αλλά κατέληξαν με χειροπέδες


Δύο Καλαματιανοί για συμμετοχή σε μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών από το εξωτερικό στην Ελλάδα συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες και ήδη έχουν παραπεμφθεί στον ανακριτή Αθηνών.
Η υπόθεση των ναρκωτικών είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ο 46χρονος άντρας που έχει συλληφθεί ως εγκέφαλος και κρατείται στις φυλακές είναι αυτός που, επίσης, έχει κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της άγριας δολοφονίας στην Καλαμάτα του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα το Φεβρουάριο του 2011.
Οι νέες συλλήψεις δε συνδέονται με την υπόθεση της δολοφονίας, αλλά μόνο με τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Πριν από περίπου 20 ημέρες στην Καλαμάτα έγινε η πρώτη σύλληψη άντρα που και στο παρελθόν έχει απασχολήσει τη Δίωξη Ναρκωτικών για υποθέσεις και παραπέμφθηκε στην Αθήνα που χειρίζεται την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών μεγάλων ποσοτήτων χασίς, αλλά και κοκαΐνης στην Ελλάδα, κυρίως μέσω Ιταλίας.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην Καλαμάτα και το δεύτερο άντρα, επιχειρηματία, τον οποίο αναζητούσαν αρκετό καιρό. Επίσης παραπέμφθηκε στον αρμόδιο ανακριτή στην Αθήνα.
Οι παραπάνω υποθέσεις, αλλά και οι τωρινές συλλήψεις έγιναν έπειτα από αξιοποίηση υλικού που προέκυψε μετά από παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών.
Β.Β.