Απαξίωση των παρατάξεων…


Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Για έντονη αυξητική τάση τη φετινή τουριστική περίοδο μιλούν τα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, όπως σημείωσε χθες ο γενικός γραμματέας Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος, στο περιθώριο της ευρείας σύσκεψης στην Καλαμάτα υπό την προεδρία του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Τατούλης, τόνισε πως περισσότερο από κάθε άλλη φορά η χώρα έχει ανάγκη τον Έλληνα εθελοντή.
 
Τουρισμός
Σε δηλώσεις του, ο κ. Λιάσκος είπε πως αναμένεται ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών: «Πάνω σε αυτό τον άξονα διαγράφονται και οι περιφερειακές συσκέψεις που κάνουμε με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ώστε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός σε θέματα τουριστικής αστυνόμευσης. Το τουριστικό προϊόν είναι ευαίσθητο και συνάμα χρειάζεται φύλαξη. Η εικόνα της χώρας, η εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας, δημιουργεί την προοπτική για τον ξένο επισκέπτη ότι εδώ θα φιλοξενηθεί, θα είναι ασφαλής και θα έχει ιδιαίτερη δυνατότητα να απολαύσει τις διακοπές του. Θέλω να κάνω εξαιρετική αναφορά στη συνεργασία με την Περιφέρεια και ιδιαίτερα με τον κ. Τατούλη, ο οποίος κάνει τεράστιες προσπάθειες και συνεργάζεται με το υπουργείο Τουρισμού, έτσι ώστε να επαναπροσδιορίσει το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας και να το αναδείξει όπως του αρμόζει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη».
Καταλήγοντας ανέφερε ότι μόνο με τη συνέργεια μπορεί να παραχθεί κάτι καλύτερο από χθες.
 
Περιφερειάρχης
Από την πλευρά του, ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της είχε οργανώσει σύσκεψη με όλους τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, «θέλοντας να στείλουμε στην κοινωνία και τους πολίτες το μήνυμα ότι η τήρηση του νόμου και των  κανόνων της τάξης είναι υποχρέωση όλων των πολιτών. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βοηθά οικονομικά σε δύσκολους χρόνους, στο επίπεδο των υποδομών, όλων των υπηρεσιών. Τόνισα στον υπουργό ότι εδώ και 2 χρόνια έχουμε εκχωρήσει 2 εκατ. ευρώ για να βελτιώσουν και να αναπληρώσουν τις υποδομές τους πάνω στα θέματα τροχαίας ασφάλειας και καθυστερούν κατά τρόπο που δεν μπορώ να κατανοήσω. Τόνισα πως αν μέχρι το τέλος Αυγούστου δεν έχει προχωρήσει η υλοποίηση, θα αναγκαστώ να αποσύρω αυτά τα χρήματα  και να τα εντάξω στο πρόγραμμά μου, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν».
Επίσης, ο κ. Τατούλης επισήμανε ότι οι μικροκλοπές απειλούν επικίνδυνα τις τοπικές οικονομίες και τον τουρισμό και ζήτησε μέτρα για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των τσιγγάνων. «Να μην αφήσουμε περιθώρια στους λαϊκιστές να επωφελούνται από αυτή την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική κοινωνία. Από την άλλη πλευρά, η πατρίδα μας χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον εθελοντή πολίτη μέσα από τον ανιδιοτελή και άδολο πατριωτισμό του», σχολίασε.
Επιπρόσθετα, ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να σταματήσει η μετακίνηση αστυνομικών στην Κόρινθο, τόνισε πως δε γίνεται να υπάρχουν αποδέκτες κλοπιμαίων και να μην τιμωρούνται και πρότεινε να αφαιρείται άμεσα η άδεια λειτουργίας και ο κλεπταποδόχος να στερείται της επαγγελματικής του ιδιότητας εφ’ όρου ζωής.
Τέλος, για την Μπιρμπίτα ο κ. Τατούλης, είπε ότι πρέπει να πέσει άπλετο φως και κατέληξε λέγοντας πως δε χρειάζονται καταυλισμοί