Από τη Μεσσηνία στα ράφια των καλύτερων καταστημάτων της Ευρώπης το λάδι «Poqa»


Ο  Καλαματιανός διεθνής ποδοσφαιριστής Σωκράτης Παπασταθόπουλος αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας της σεζόν 2012/13 στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης σύμφωνα το σύστημα αξιολόγησης που χρησιμοποιούν UEFA και FIFA

H βαθμολογία των παικτών με το σύστημα ‘Castrol EDGE Index’ χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να εντοπίσει όλα τα στατιστικά στοιχεία της απόδοσης ενός παίκτη και να υπολογίσει τον αντίκτυπο που έχουν στη συνολική απόδοση των ομάδων τους.

Αυτόν τον δείκτη χρησιμοποίησε επίσημα η UEFA στο πρόσφατο Euro, ενώ το ίδιο θα κάνει και η FIFA με το Μουντιάλ του 2014.

Η συγκεκριμένη εταιρεία βαθμολογεί και τους ποδοσφαιριστές που παίρνουν μέρος στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αυτά της Ιταλίας, Αγγλίας, Ισπανίας, Γαλλίας και Γερμανίας.

Πρώτον Έλληνα παίκτη που συναντάμε στη βαθμολογία των τελευταίων 12 μηνών (ουσιαστικά της σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε) είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπολος (552ος). Ακολουθεί ο Παναγιώτης Κονέ, ενώ η ελληνική τριάδα κλείνει με τον Στέλιο Μαλεζά.

Όσον αφορά την κορυφή, ο Μέσι “έκοψε” πρώτος το νήμα με λίγους βαθμούς διαφορά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Τρίτος βρέθηκε ο Σουάρες. 

sport24.gr