Επαγγελματίες του κλάδου εστίασης στην Καλαμάτα ζητούν επιτακτικά τη μείωση του ΦΠΑ (φωτογραφίες)


ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ κ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΗΣΕΙΕΣ
 
 
 
Στις 28/05/2013 πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την οποία οργάνωσε ο Μεσσήνιος Ευρωβουλευτής, κ. Νικόλαος Σαλαβράκος με κεντρικό ομιλητή τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομο ο οποίος ανέλυσε με επιτυχία το θέμα «Οι θρησκείες και οι Εκκλησίες, παράγοντες ειρήνης, καταλλαγής και αλληλεγγύης»
 
Την ημερίδα ετίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χώρων και Λουξεμβούργου, κ. Παντελεήμων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας, κ. Μάξιμος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Συνόπης, κ. Αθηναγόρας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπολέως, κ. Πορφύριος, και ο Πατήρ Σταυρός Τριανταφύλλου. Την ημερίδα ετίμησαν επίσης οι Ευρωβουλευτές κα. Μαριέττα Γιαννάκου, η κα. Νίκη Τζαβέλα, η κα. Συλβάνα Ράπτη, ο κ. Ιωάννης Τσουκαλάς, η κα. Μαρία-Ελένη Κοππά, ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου, ο κ. Κρίτων Αρσένης, η κα. Μαρίνα Γιαννακουδάκη (Βρετανίδα Ευρωβουλευτής), η κα. Ελένη Θεοχάρους (Κύπρια Ευρωβουλευτής), ο κ. Bastiaan Belder (Ολλανδός Ευρωβουλευτής, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Fiorello Provera (Ιταλός), η κα. Angelika Werthmann (Αυστριακή) και ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής κ. Ν. Διαμαντούρος.     
 
Στα πλαίσια τις επισκέψεως αυτής, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας κ. Ivica Dacic, και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Fiorello Provera. Στην συνεχεία, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας παρακάθισε σε γεύμα εργασίας σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών μαζί με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, και με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές κα. Τζαβέλα, κα. Κοππά, κ. Σαλαβράκο καθώς και με ομάδα Ευρωβουλευτών και διπλωματών άλλων χωρών.