Η Μεσσηνία εγκαινιάζει το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας


Την απάντησή του απέναντι σε αυτούς που πιθανολογούν συνταρακτικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό του Μεσσηνιακού, μετά την άνοδο των πρασίνων στη Γ΄ Εθνική, δίνει ο ιθύνων νους του Καλαματιανού Σωματείου, Δημήτρης Τσάκωνας, τονίζοντας χαρακτηριστικά… «Η ομάδα κτίστηκε από το μηδέν και δεν έχουμε σκοπό να την γκρεμίσουμε. Θα βασιστούμε πάνω σ’ αυτή, θα επιδιώξουμε τη διατήρησή της σε απόλυτο βαθμό και θα προσπαθήσουμε να την ενισχύσουμε με προσθήκες που κρίνονται αναγκαίες. Θα επιδιώξουμε λοιπόν την απόκτηση κάποιων ποδοσφαιριστών, μεταξύ αυτών και νεαρών, από τη Μεσσηνία, και μαζί μ’ αυτούς θα έρθουν λίγοι αλλά ικανοί να κάνουν τη διαφορά, προερχόμενοι από τις μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στόχος μας είναι να πρωταγωνιστήσει ο Μεσσηνιακός και στη νέα κατηγορία. Άλλωστε όταν υποβιβάζονται οι μισές ομάδες του Ομίλου, δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο πλην του πρωταθλητισμού», τόνισε ο κ. Τσάκωνας, ο οποίος είχε χθες το βράδυ συνάντηση με τον πρόεδρο του Μεσσηνιακού Σταύρο Παπαδόπουλο, ανοίγοντας το δρόμο του αγωνιστικού σχεδιασμού των πρασίνων. Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα θα πάρουν πιο επίσημη μορφή οι εξελίξεις, είτε αυτό σημαίνει συζητήσεις με τους παίκτες της ομάδας, είτε με ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο στόχαστρο των πρασίνων.
 
Πιθανές οι αλλαγές στο τεχνικό τιμ
Ένα ακόμη κομμάτι που έχει ενσωματωθεί στην ατζέντα του σχεδιασμού είναι και αυτό της συγκρότησης του τεχνικού επιτελείου του Μεσσηνιακού εν όψει της νέας χρονιάς. Μπορεί ο κ. Τσάκωνας να μην θέλησε να αναφερθεί πιο εξειδικευμένα στο συγκεκριμένο θέμα, περιμένοντας όπως είναι λογικό τις συζητήσεις με τον χρηματοδότη και πρόεδρο της ομάδας, όμως οι πληροφορίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές. Ενδέχεται να μπει μπροστά σε ρόλο πρώτου προπονητή ο Έλβιο Μάνα, με τον Δημήτρη Τσάκωνα να παραμένει πάντως ενεργός και στην πρώτη γραμμή των πρασίνων.
 

Ισοπαλία στο Γαλατά
Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Τροιζηνιακός και Μεσσηνιακός στην τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου, σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, που έκλεισε το πρόγραμμα του 13ου ομίλου. Το Καλαματιανό σωματείο στο στο 52’ με σουτ του Χελά, ωστόσο η απάντηση του Τροιζηνιακού ήταν άμεση, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 62’ με πλασέ του Σταύρου. Στο 70’ οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κωνσταντή, ενώ ο Μεσσηνιακός, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με το σκληρό παιχνίδι του Συλλόγου της Αργολίδας, είχε δοκάρια με τους Γιάννη Καλογερόπουλο (25΄) και Κωνσταντόπουλο (71΄).
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΣ: Σαμπάνης, Σαραντόπουλος, Δελαπόρτας, Σωτηράκης, Κατσέλης (85΄ Καραμάνης), Σταματέλος, Καλυβόπουλος, Βλάχος (15, λ.τ. Κορδαλής), Σταύρου, Δρούγκας, Καπετάν Κωνσταντής.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Κουλουράς, Δασκαλάκης, Κουρεντζής, Μπεγέτης, Κωνσταντόπουλος, Γ. Καλογερόπουλος, Δημόπουλος (60′ Αργυρόπουλος), Χελάς, Κουκούτσης, Μανωλόπουλος (66′ Σταματόπουλος).
 
Ικανοποίηση από την παρουσία των μικρών
Η ισοπαλία δεν στενοχώρησε ιδιαίτερα, είναι η αλήθεια, τους ανθρώπους του Μεσσηνιακού, που στάθηκαν κυρίως στην πολύ καλή παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι και αγωνίστηκαν στο γήπεδο του Γαλατά. Φάνηκε στην πράξη ότι πολλοί εξ αυτών μπορούν να σταθούν ανταγωνιστικά και ν’ ακολουθήσουν την ομάδα στα μονοπάτια της Γ΄ Εθνικής.
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου