Κάνει θραύση το λικέρ από… ελιά


Έως τις 17 Ιουνίου θα παραμείνουν
οι αθίγγανοι στα «Παλιάμπελα»
 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 
Παράταση μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα έως την Κυριακή 17 Ιουνίου, δόθηκε στους Ρομά που έχουν στήσει τον καταυλισμό τους στην περιοχή «Παλιάμπελα» της Αγίας Τριάδας, προκειμένου να μετακινηθούν από εκεί, με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής που έχουν εκδοθεί σε βάρος τους.
Χθες το πρωί ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Β. Χαντζής, συνοδευόμενος από στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και αστυνομικούς, βρέθηκαν στα «Παλιάμπελα», προκειμένου να ενημερώσουν τους καταληψίες. Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν σε επιφυλακή, έτοιμη να παρέμβει αν υπήρχε πρόβλημα, χωρίς ωστόσο αυτό να χρειαστεί, δεδομένου ότι η κατάσταση ήταν ιδιαιτέρως ήρεμη.
Ένας από τους κατοίκους της περιοχής διαφώνησε με την πρόταση να μετακινηθούν στην «Μπιρμπίτα» κι αναρωτιόταν πού μπορεί να πάει με την οικογένειά του. «Θα μας σκοτώσουν αν πάμε εκεί», είπε μια γυναίκα, ενώ και οι δύο στράφηκαν κατά του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα, λέγοντας πως έχει ξεσηκώσει τον κόσμο εναντίον τους και πως τους κορόιδεψε.
Ένας άλλος τσιγγάνος αναρωτιόταν πώς θα ζήσουν εκεί οι υπόλοιποι του καταυλισμού, από τη στιγμή που δεν έχει ούτε νερό ούτε και ηλεκτρικό ρεύμα.
Στη συγκεκριμένη περιοχή ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να κατασκευάσει αθλητικό κέντρο και ο δήμαρχος Παν. Νίκας έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την προσδοκία να αθλούνται σύντομα στην περιοχή εκατοντάδες παιδιά, ενώ έχει κάνει λόγο για την προοπτική να δοθεί στην ομάδα της Καλαμάτας ως προπονητήριο.
Υπενθυμίζεται ότι έχουν εκδοθεί 14 πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής για τις 15 οικογένειες που κατοικούν στα «Παλιάμπελα» με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, αφού έχει γίνει κατάληψη δημοτικών χώρων.    

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας