Με γαύρο και σαρδέλα στη διεθνή αγορά η “Stella Mare”


Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Μια ακόμη εκδρομή με τραίνο στην Πελοπόννησο πραγματοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την ευκαιρία του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.
Σε σχετική ανακοίνωση προτείνει μια πλήρη ταξιδιωτική απόδραση με 3 διανυκτερεύσεις και τη μέγιστη δυνατή κάλυψη με το τραίνο στις ομορφιές του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, με τιμές που ξεκινούν από 235 ευρώ, αναλόγως του ξενοδοχείου που θα επιλεγεί.
Η αμαξοστοιχία θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουνίου από το σταθμό του προαστιακού «Δουκίσσης Πλακεντίας». Στις 8.05 επιβίβαση στο συρμό του προαστιακού και αναχώρηση για Κόρινθο.
Άφιξη μετά από περίπου μία ώρα στην Κόρινθο, όπου θα γίνει η μετεπιβίβαση στο σύγχρονο τρένο, ειδικά ναυλωμένο για τους εκδρομείς. Το ίδιο βράδυ  το τρένο θα φτάσει στην Καλαμάτα, όπου και θα γίνει διανυκτέρευση.
Το πρωινό της Κυριακής, στις 9.30, θα αναχωρήσει το τρένο από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Θα περάσει από πολλά κεφαλοχώρια της Άνω Μεσσηνίας, όπως το Δώριο και θα κάνει στάση στο Ζευγολατιό. Στη διαδρομή το τρένο θα διαβεί τέσσερα μεγάλα πέτρινα τοξωτά γεφύρια, περνώντας από το Καλό Νερό και λίγο αργότερα, στις 11.00, θα φθάσει στην Κυπαρισσία, όπου και θα κάνει στάση 3 ωρών, για μπάνιο και φαγητό στη γραφική παραλία. Επόμενη διανυκτέρευση είναι στην Ολυμπία.
Η εκδρομή ολοκληρώνεται με αναχώρηση την επόμενη ημέρα για Πάτρα. Στη συνέχεια θα γίνει αναχώρηση με λεωφορείο για Κιάτο, απ’ όπου με τον προαστιακό οι εκδρομείς θα επιστρέψουν στην Αθήνα.