Ο τυχερός που κερδίζει το iPhone 5


Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Αθλητές του τζούντο οι δύο Γεωργιανοί, με τον έναν, μάλιστα, να έχει κατακτήσει πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, οι οποίοι χθες κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατηγορούμενοι για κλοπές καλλυντικών από σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας και διάρρηξη δύο διαμερισμάτων.
Οι ίδιοι αρνήθηκαν τις κλοπές στα διαμερίσματα και ο ένας μόνο παραδέχθηκε την κλοπή 2-3 καλλυντικών μία φορά από σούπερ μάρκετ, για να τα κάνει δώρο στη γυναίκα του.
Τελικά, το δικαστήριο τους καταδίκασε μόνο για μία κλοπή από σούπερ μάρκετ, ενώ τους αθώωσε λόγω αμφιβολιών για τα υπόλοιπα.
 
Μετανιωμένοι
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, ομάδα ΔΙΑΣ μετά από κλήση πήγε σε σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας, όπου οι υπεύθυνοι τους υπέδειξαν τους δύο Γεωργιανούς, τους οποίους είχαν κρατήσει στο κατάστημα, διότι είχαν κλέψει από άλλο υποκατάστημα τις προηγούμενες ημέρες.
Όπως κατέθεσαν υπεύθυνοι των υποκαταστημάτων, στις 23 Οκτωβρίου 2012 ενημερώθηκαν από υπάλληλο ότι έλειπαν πολλά καλλυντικά από το σχετικό ράφι (αξίας άνω των 1.000 ευρώ). Ελέγχοντας τα βίντεο, είδαν τους δύο Γεωργιανούς να γεμίζουν ένα καλάθι με καλλυντικά, να απομακρύνονται, να τα βάζουν στα ρούχα τους και να φτάνουν στο ταμείο με δύο άλλα προϊόντα, τα οποία και πλήρωσαν.
Αμέσως ενημέρωσαν τα υπόλοιπα καταστήματα της εταιρείας στην Καλαμάτα και στις 27 του μήνα οι υπεύθυνοι τους εντόπισαν σε άλλο κατάστημά τους. Πριν φθάσουν ταμείο, τους σταμάτησαν, χωρίς ωστόσο να έχουν κλέψει κάτι, και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Επίσης, μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τον έναν κοντά σε πολυκατοικία, στην οποία την ημέρα εκείνη είχε γίνει διάρρηξη σε 2 διαμερίσματα και είχαν αφαιρεθεί χρυσαφικά συνολικής αξίας 6.000 ευρώ.
Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι κατοικούν μόνιμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είπαν πως είχαν έρθει Καλαμάτα αναζητώντας δουλειά και δεν έχουν κάνει τις κλοπές στα διαμερίσματα και στο σούπερ μάρκετ. Μόνο ο ένας παραδέχθηκε ότι μπήκαν στο σούπερ μάρκετ στις 23 του μήνα για να αγοράσει τρόφιμα και επειδή δεν του έφταναν τα χρήματα έκλεψε δύο καλλυντικά, τα οποία και έκανε δώρο στη γυναίκα του. Μάλιστα, είπε ότι ντρέπεται πολύ γι’ αυτό που έκανε και το έχει μετανιώσει.
Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους μόνο γι’ αυτή την κλοπή, τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, κυρίως λόγω της αθλητικής τους δραστηριότητας, και επέβαλε στον καθένα ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.