«Παρών» στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας η ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας

«Παρών» στη σημερινή  συγκέντρωση διαμαρτυρίας η ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας

«Πανικός» επικράτησε προχθές το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας, όταν κατά τη συζήτηση θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης ο αντιπρόεδρός του, Ι. Παπαδόπουλος, έθιξε το θέμα της μετακίνησης υπαλλήλου του Δήμου από το Δώριο που υπηρετούσε στο Μελιγαλά.
Η υπάλληλος, συμπτωματικά, είναι και σύζυγος του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δωρίου Γ. Ντόντου, ο οποίος είχε στείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δήμο με παραλήπτες τους αντιδημάρχους Ηλία Ντονά και Λεων. Φίλο, καθώς και τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, σημειώνοντας τα σοβαρά προβλήματα του δικτύου ύδρευσης στο Δώριο. Ζητούσε, δε, να αποκατασταθούν οι βλάβες και απειλούσε πως, αν αυτό δεν είχε γίνει μέσα σε μία ημέρα από την αποστολή της επιστολής (που έχει ένδειξη κατεπείγον και ημερομηνία 30 Μαΐου 2013), θα απευθυνόταν στον εισαγγελέα.
Τα τοπικά μπλογκς έχουν «οργιάσει» και κάνουν λόγο για αντίποινα, αφού, όπως αναφέρουν, «υπήρξε άμεση δράση – αντίποινα του αντιδημάρχου κ. Ντονά και, μάλιστα, εν απουσία του δημάρχου. Αντί να φροντίσει να δώσει λύση στο πρόβλημα, θεώρησε σωστό μέσα σε δύο ώρες να δώσει τηλεφωνική εντολή για τη μετακίνηση – τιμωρία των υπαλλήλων της Δημ. Ενότητας Δωρίου στο Μελιγαλά (όλως τυχαίως η μία εκ των δύο υπαλλήλων τυγχάνει και σύζυγος του προέδρου του Δωρίου).
Και μαζί με αυτήν, “τιμωρούνται” άδικα και άλλοι υπάλληλοι και μην το αρνήστε, κ. αντιδήμαρχε, όλοι αυτό κατάλαβαν.
Άραγε, τα γνωρίζει όλα αυτά ο δήμαρχος κι αν ναι, πώς τα επιτρέπει; Αντίποινα γίνονταν μόνο στην Κατοχή!!».
Κατά πληροφορίες μας, τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο κ. Ντονάς υποστήριξαν πως κακώς χρησιμοποιήθηκε το φαξ του Δήμου για να αποσταλεί η επιστολή διαμαρτυρίας, ενώ στην παρέμβασή του ο σύμβουλος Σπ. Αδαμόπουλος ανέφερε πως στον εισαγγελέα πηγαίνουν όλοι όσοι δε φοβούνται. Όσοι φοβούνται, το χαρακτηρίζουν απειλή.
Επικράτησε δε τόση ένταση, που ο πρόεδρος διέκοψε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τη συνεδρίαση.  
Χ.Χ.