Στις αρχές του 2014 συζήτηση για το ΓΠΣ Καλαμάτας στο συμβούλιο της Επικρατείας


Κατά την παραμονή του προχθές στην Αθήνα ο δήμαρχος Παν. Νίκας – όπως ανέφερε χθες το μεσημέρι σε δηλώσεις του – συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος με απόφασή του για χρηματοδότηση άνοιξε το δρόμο της λειτουργίας της κατασκήνωσης της Αγίας Μαρίνας φέτος, ενώ είχε επικοινωνία και με το διοικητή του ΟΑΕΔ, Θεόδωρο Αμπατζόγλου.
Ο Π. Νίκας έθεσε το ζήτημα του οικοπέδου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που περιήλθε στον ΟΑΕΔ, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Τριάδος. Στο οικόπεδο αυτό αθίγγανοι έχουν κατασκευάσει παράνομα παραπήγματα, στα οποία και κατοικούν.
Ο δήμαρχος προσέθεσε ότι μέχρι τη Δευτέρα εξελίσσεται προσπάθεια συνεννόησης για τη μετακίνηση των τσιγγάνων. Αν δεν τελεσφορήσει, θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής αποβολής από δημοτικές εκτάσεις στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας.
Κατά τις προαναφερθείσες συναντήσεις, ο δήμαρχος έθεσε και το ζήτημα του αμφιθεάτρου στο κτήριο που στεγάζεται το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, που επίσης έχει περιέλθει στον ΟΑΕΔ. Το αμφιθέατρο είναι αναγκαίο για εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα στην πόλη.