1η Ιουλίου η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής


Αφορμή η μη σύσταση του ειδικού αστυνομικού τμήματος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης
 
Σαφείς αιχμές στα όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Μεσσηνία αφήνει με γραπτή του ανακοίνωση ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος. Τα βέλη στρέφονται, κυρίως, στην απόρριψη από πλευράς του αιτήματος του Δήμου Μεσσήνης για δημιουργία ειδικού κέντρου αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Εμείς, ως Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, για τα θέματα της παραβατικότητας που ταλαιπωρούν το Δήμο μας, έχουμε διατυπώσει τεκμηριωμένα την άποψή μας και την αποστείλαμε σε όλες τις αρμόδιες αρχές και, φυσικά, στον υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια.
Χαίρομαι που ο υπουργός διαπίστωσε την ένταση των φαινομένων παραβατικότητας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι “εφιαλτικός ο αριθμός των κλοπών και των διαρρήξεων”.
Δεχόμαστε την άποψη του υπουργού, ότι, δηλαδή, υπάρχει σχεδιασμός που άμεσα θα εφαρμοστεί από τη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, και θα έχουμε τη δυνατότητα να την αξιολογήσουμε και να την κρίνουμε.
Περιμένουμε με την εφαρμογή του σχεδιασμού αυτού να έχουμε ως αποτέλεσμα θεαματική βελτίωση και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών μας στο Δήμο Μεσσήνης.
Τα αποτελέσματα θα είναι μετρήσιμα. Ίδωμεν».
Α.Π.