Απάντηση του Π. Τατούλη στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού


Κεντροδεξιά συσπείρωση με… δόσεις
 
Η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συνενώσεις δυνάμεων
 
Στην πολιτική λογική του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για την ανάγκη συσπείρωσης των κεντροδεξιών δυνάμεων, φαίνεται να κινείται και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, του οποίου οι εργασίες έκλεισαν την περασμένη Κυριακή, ο κ. Σαμαράς, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Απευθύνω προσκλητήριο για την ενότητα της Κεντροδεξιάς σε όσους ήταν μαζί μας αλλά για κάποιους λόγους απομακρύνθηκαν, και μαζί σε όλους τους πολίτες που νιώθουν την ανάγκη για τη Νέα Ελλάδα. Το 2021 η Νέα Ελλάδα δε θα είναι όραμα, θα είναι πραγματικότητα».
Στη λογική της ανάγκης ανασυγκρότησης της χώρας μετά το τέλος των Μνημονίων, με πρωταγωνιστή μια ενιαία και ισχυρή κεντροδεξιά παράταξη, κινείται και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό.
Μάλιστα, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» σε χθεσινό της ρεπορτάζ σημειώνει ότι το σύνθημα «Νέα Ελλάδα», που κυριάρχησε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, είχε χρησιμοποιήσει σε ανύποπτο χρόνο πριν από δύο χρόνια ο πρώην υφυπουργός, θέλοντας να περιγράψει την ανάγκη ενός νέου τρόπου διαχείρισης της κρίσης, που να εδράζεται στις αρχές της μεθοδικότητας, της εργατικότητας και του προγραμματισμού.
«Αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συσπειρώσεις. Χωρίς συνενώσεις δυνάμεων δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Η Νέα Ελλάδα αποτελεί το χώρο των ευρύτερων συνεννοήσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του συνδυασμού “Νέα Πελοπόννησος”, ξεπέρασε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τα κομματικά όρια», τόνισε ο κ. Τατούλης στην εφημερίδα.