Απόπειρα απόρριψης απορριμμάτων στο Δώριο


Το πρόσφατο περιστατικό με τα φορτηγά που μετέφεραν 40 τόνους απορριμμάτων για να τα θάψουν στο δρυοδάσος της Φολόης στην Ηλεία – το οποίο ανήκει στο δίκτυο NATURA – μοιάζει να είναι η κορυφή ενός ρυπαρού παγόβουνου που μολύνει την Πελοπόννησο εδώ και καιρό.
Χθες τα ξημερώματα, στο Νομό Μεσσηνίας, είχαμε άλλο ένα περιστατικό επιχείρησης παράνομης ταφής απορριμμάτων.
Συγκεκριμένα, στην Κοινότητα Δωρίου τρία απορριμματοφόρα- το ένα ιδιαίτερα μεγάλο, χωρίς διακριτικά τα δύο, αφού είχαν καλυμμένες τις ταμπέλες τους με εφημερίδες, ενώ το άλλο έγραφε Δήμος Μάνης- προσπάθησαν να εναποθέσουν απορρίμματα στην εκεί χωματερή.
Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τους κατοίκους, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους και προσπάθησαν να αποτρέψουν την εναπόθεση.
Το «Θάρρος» μίλησε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Δωρίου, Γεώργιο Ντόντο, ο οποίος μας επιβεβαίωσε το γεγονός και πρόσθεσε ότι, ρωτώντας έναν από τους επιβάτες των απορριμματοφόρων ποιος τους έδωσε την άδεια για να εναποθέσουν τα σκουπίδια στη χωματερή, του είπαν το όνομα αντιδημάρχου Οιχαλίας (σ.σ. το όνομά του είναι γνωστό στην εφημερίδα).
Όπως πρόσθεσε ο κ. Ντόντος, τα απορριμματοφόρα είχαν γίνει αντιληπτά πριν από ώρες στην περιοχή, αφού έψαχναν χώρο για να ρίξουν τα σκουπίδια τους.
Να σημειώσουμε ότι η χωματερή η οποία υπάρχει στο Δώριο εξυπηρετεί εννέα χωριά της περιοχής και κατά καιρούς τον υπόλοιπο Δήμο Οιχαλίας, ενώ πριν από 10 ημέρες έπιασε φωτιά.
Πριν από ένα χρόνο είχε ξεσπάσει και πάλι πυρκαγιά στον ίδιο χώρο και, μάλιστα, εάν δεν άλλαζε την τελευταία στιγμή η κατεύθυνση του ανέμου, η καταστροφή θα ήταν ανυπολόγιστη.
Μετά την παρέμβαση των κατοίκων και του προέδρου της Κοινότητας τα απορριμματοφόρα έφυγαν προς Καλαμάτα.
Η τύχη του περιεχομένου τους αγνοείται.