«Η κα Τασία Μπάκα έχει μανάβικο στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας. Από την αρχή είχε ταχθεί κατά της διεξαγωγής του φεστιβάλ της Χ.Α., “μιας γιορτής μίσους, στο όνομα της δικτατορίας του Μεταξά”, όπως λέει, όμως δε συμφωνούσε μαζί της όλη η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας. “Έμπαιναν πελάτες και πιάναμε την κουβέντα και πολλοί λέγανε, γιατί όχι;”. Αυτό, όπως περιγράφει η ίδια, άλλαξε απότομα πριν από λίγες ημέρες.
Όχι εξαιτίας των επεισοδίων στη Βουλή, αλλά μιας απρόκλητης ρατσιστικής επίθεσης την περασμένη Κυριακή σε μια από τις πολυσύχναστες παραλίες της πόλης.
Όπως έγραψε η τοπική εφημερίδα “Θάρρος”, οι μετανάστες μικροπωλητές βγαίνουν στις παραλίες με την πραμάτεια τους. Ένας από αυτούς βρέθηκε σε παραλιακό μαγαζί της Ναυαρίνου. Δε γνώριζε, όμως, ότι το συγκεκριμένο έχει τη φήμη ότι εκεί μαζεύονται κάποια φασιστοειδή και κάνουν το κομμάτι τους. Έτσι, όταν πλησίασε, κάποιος από αυτούς του επιτέθηκε με μοναδική λύσσα και μανία. “Θα μπορούσε κάλλιστα να τον είχε σκοτώσει”, αναφέρει η εφημερίδα.
Σημειώνει ακόμα πως κανείς δεν παρενέβη να σταματήσει το επεισόδιο, ούτε το κατήγγειλε στην Αστυνομία, όμως το γεγονός άπλωσε το φόβο στην πόλη. “Τώρα ακούω και από μεγάλους σε ηλικία να μη γίνει το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής. Αυτά θα έχουμε τώρα; – λένε” αναφέρει η κα Μπάκα».
Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, η χθεσινή έκδοση της «Καθημερινής», σε ρεπορτάζ για την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Δοίκησης Μαν. Αγγελάκα, να ματαιώσει όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις μέχρι τις 30 Αυγούστου στο Πάρκο Λιμενικού.
Α.Π.
Από το «Θάρρος»… στην «Καθημερινή»
Δείτε επίσης.
Παραιτήθηκαν οι δικηγόροι της Γάκα, συνεχίζουν μόνο με τον Θεοδωρόπουλο
Πανηγυρίζετε για τα 950 ευρώ, αλλά εσείς δεν ζείτε με αυτά
Μπορούν να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων; Ναι, αν υπάρχει πολιτική βούληση
Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: 400 επιτυχόντες δεν έκαναν φέτος εγγραφή, 9 άτομα δεν ήρθαν να γραφτούν στην Ιατρική
«Το Βουνό των Θαυμάτων»: Νέα μουσικοθεατρική παράσταση από το Tsikibom Studio
Καλαμάτα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος που πυροβόλησε κατά της 25χρονης
Οι αντιπολιτεύσεις φέρνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την ευαλωτότητα της Καλαμάτας 10 χρόνια μετά την πλημμύρα
Διαλυμένο στηθαίο που καταλήγει σε φρεάτιο
Τοπικά 28.09.2026, 20:00
Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα
Τοπικά 28.09.2026, 18:58
Φαρών: Ο δρόμος με τις δύο όψεις
Τοπικά 28.09.2026, 18:30
Φεμινιστική Καλαμάτας: «Δεν είμαστε μόνες»
Τοπικά 28.09.2026, 16:01
Βανδαλισμοί στο σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ της Κρήτης
Τοπικά 28.09.2026, 16:01
Δωρεές στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Φόρτωση…



