Για όγδοη χρονιά Θερινό Σχολείο για νέους Μεσσήνιους ομογενείς


Για όγδοη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου για νέους Μεσσήνιους ομογενείς στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά.
Φέτος θα συμμετάσχουν 25 ομογενείς μαθητές και φοιτητές από 18 έως 24 ετών, καθώς και 4 συνοδοί – δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό. Τα μαθήματα που θα διδαχθούν είναι: Ελληνική Γλώσσα (η διδασκαλία θα πραγματοποιείται σε δύο επίπεδα, αρχαρίων και προχωρημένων), Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός – Ελληνική Λαογραφία. Τα μαθήματα θα ενισχυθούν με εκπαιδευτικές επισκέψεις – επιτόπια μαθήματα σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Μεσσηνίας, της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου, καθώς και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Επιστημονική υπεύθυνη είναι η καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου, πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, συνεπικουρούμενη από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, καθηγητή Αλέξιο Σαββίδη.
Υπενθυμίζεται ότι η κα Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου οργάνωσε και επόπτευσε τη λειτουργία του Θερινού Σχολείου όλα αυτά τα έτη.
Τα μαθήματα θα αρχίσουν την Δευτέρα, 15 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, 9 Αυγούστου, στα διδακτήρια της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών. Η δε τελετή έναρξης θα γίνει την Τετάρτη, 17 του μήνα, στις 8.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Σχολής.