Δε θέλουμε να διώξουμε αυτούς που παίζουν ρακέτες από τις παραλίες, θέλουμε να τους περιορίσουμε στις παραλίες που δεν ενοχλούν (Βίντεο)


Περί ρακετών και Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης
 
Κύριε διευθυντά στο δημοσίευμα «Ξανά ρακέτες στην παραλία της Καλόγριας σε ειδικό χώρο με δίχτυ» της εφημερίδας σας, στις 07/07/13, άρθρο του κ. Χάρη Xαραλαμπόπουλου, υπάρχουν ορισμένες ανακρίβειες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, αν ο κ Χαραλαμπόπουλος παρευρισκόταν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης, παρουσιάζει τα γεγονότα διαφορετικά από την πραγματικότητα και όπως θα βόλευαν το δήμαρχο κ. Γιαννημάρα. Αν, δε, δεν παρευρισκόταν, τον εξέθεσαν αυτοί που τον πληροφόρησαν και τον οδήγησαν σε ανακριβή δημοσίευση των γεγονότων.
Ο κ. Χαραλαμπόπουλος έγραψε ότι μέλη του συλλόγου μας δεν ήταν σύμφωνα με την απόφαση του προεδρείου του συλλόγου, γεγονός ανακριβές. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του συνδέσμου μας είναι σύμφωνη με τις ενέργειές μας, να σταματήσει δηλαδή η ταλαιπωρία των λουομένων της Καλόγριας από τις ρακέτες. Ο σύλλογός μας μετρά 125 επιχειρήσεις. Με ποιον τρόπο σφυγμομέτρησε τις απόψεις τους;
Όπως και να έχει το πράγμα, όμως, όταν αναφέρεται σε θέμα που αφορά στο Σύνδεσμο Καταλυματιών Μεσσηνιακής Μάνης και προσωπικά στον πρόεδρο του Συνδέσμου Δημοσθένη Κορδοπάτη, οφείλει ο κ. Χαραλαμπόπουλος να τηρήσει τη δημοσιογραφική δεοντολογία, παίρνοντας τη γνώμη και του Συνδέσμου Καταλυματιών για όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Δυτικής Μάνης.

Κύριε διευθυντά, δεν είχα καμία απολύτως αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Δ.Σ., Κ Τσιμικλή. Είχα, όμως, οξύτατη αντιπαράθεση με τον κ. δήμαρχο, ο οποίος κατά την προσφιλή του τακτική αρχίζει και φωνάζει όταν κάποιος δε συμφωνεί μαζί του. Με μια τελείως απαράδεκτη συμπεριφορά δε με άφησε να ολοκληρώσω τις απόψεις του Συνδέσμου Καταλυματιών. Φώναζε ότι οι φωτοτυπίες που μοίρασα στο Σώμα και οι οποίες ήταν από το σποτάκι της καινούργιας καμπάνιας του υπουργείου Τουρισμού, που μετά από έρευνα καταδεικνύουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λουόμενοι στις παραλίες, δεν ήταν επίσημο έγγραφο του υπουργείου Τουρισμού. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, αφού είναι φωτογραφία από το βίντεο του υπουργείου; Αποδεδειγμένα η όχληση και η επικινδυνότητα από τις ρακέτες είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των λουομένων στις πολυσύχναστες παραλίες. Θα παρατηρήσετε ότι το μεγαλύτερο σε μέγεθος σκίτσο είναι ενός μπρατσαρά ηλιοκαμένου ρακετίστα στη συνημμένη φωτοτυπία.
Μετά τις φωνές του κ. δημάρχου και την απάντησή μου ότι «μη φωνάζετε, δε σας φοβάται κανείς» σε έντονο τόνο, ο πρόεδρος μου ζήτησε να αποχωρήσω από την αίθουσα, όπως και έκανα.
Με αυτό τον τρόπο επικράτησε η εισήγηση του δημάρχου και με ψήφους 15 υπέρ και 1 κατά αναποδογύρισε την προηγούμενη δική του απόφαση, που είχε ψηφιστεί πάλι με 15 υπέρ και 1 κατά! Μπράβο στον κ. Λυμπερέα που ψήφισε κατά συνείδηση.
Αφού έλυσε αυτό το μεγάλο πρόβλημα ο κ. Γιαννημάρας, είναι καιρός να λύσει και τα άλλα μεγάλα προβλήματά του, εκ των οποίων το μεγαλύτερο είναι των σκουπιδιών.
Αυτό, όμως, με μεσοβέζικες λύσεις δε λύνεται. Ευτυχώς που ο Σύλλογος Επαγγελματιών της περιοχής μας συγκεντρώνει τα σκουπίδια έξω από τη Στούπα! Θα επεκταθώ σε περίπτωση που δοθεί συνέχεια στο θέμα.
Είπε, επίσης, ο κ. δήμαρχος στο Δ.Σ. ότι η περιοχή πάει οικονομικά καλά χαμογελώντας!
Ας το σημειώσουν αυτό οι επαγγελματίες της Μάνης. Ποιες επιχειρήσεις επισκέφτηκε και του είπαν ότι πάνε καλά. Ελάχιστες είναι αυτές που πάνε καλά και όταν λέμε καλά, εννοούμε σε σχέση με άλλες που δεν πάνε καθόλου καλά. Γνωρίζει πόσο νοικιάζονται τα δωμάτια πλέον και με ποιους όρους στα πρακτορεία; Γνωρίζει πόσα καταλύματα είναι με 50% πληρότητα και χαμηλότερα στα μέσα Ιουλίου; Να μας ρωτήσει να του πούμε εμείς για να είναι ενήμερος πόσο δύσκολα βγάζουμε τις υποχρεώσεις μας.

Καλό ήταν, λοιπόν, ο κ. δήμαρχος να αρχίσει σοβαρό διάλογο και να σταματήσει τις φωνές στα Δημοτικά Συμβούλια, μήπως και βρεθεί καμιά λύση στα προβλήματα του Δήμου. Αν έχουν το δικαίωμα κάποιοι να φωνάζουν, είναι οι δημότες και οι επαγγελματίες του Δήμου.
Εκείνη η περίφημη Επιτροπή Τουρισμού δεν έχει συνεδριάσει ποτέ από τότε που ιδρύθηκε…
Κύριε διευθυντά, ο Σύνδεσμός μας έχει νομιμότατες διαδικασίες, είναι μέλος της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων Πελοποννήσου και η γραμματέας του Συνδέσμου είναι αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις συλλογικές διαδικασίες. Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Δ.Σ., αν κρίνει πως το θέμα χρειάζεται γενική συνέλευση, θα την κάνει σίγουρα. Δε νομίζουμε, όμως, ότι αυτοί που είναι υπέρ των ρακετών στην πολυσύχναστη παραλία της Καλόγριας είναι πολλοί. Και δε μας έχει ζητήσει κανείς να γίνει γενική συνέλευση πάνω σε αυτό το θέμα. Εμείς γνωρίζουμε μόνο 2 ή 3 που είναι υπέρ. Αν γίνουν πλειοψηφία, θα σεβαστούμε τη γνώμη τους και θα κάνουμε και εμείς κωλοτούμπα.

Αν με άφηνε να ολοκληρώσω ο δήμαρχος στο Δ.Σ., πιθανώς να συμφωνούσαμε με τη λύση της περίφραξης χώρου με δίχτυ, αλλά δεν το πιστεύουν ούτε οι περί το δήμαρχο ότι θα περιφραχθεί χώρος για ρακέτες αυτό το καλοκαίρι. Το επόμενο είναι πολύ μακριά!
Το πρόβλημα των ρακετών δεν είναι μόνο τοπικό, στην Καλόγρια, αλλά και πανελλαδικό. Είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα του υπ. Τουρισμού στις παραλίες. Πιστεύουμε ότι θα λυθεί σύντομα. Εμείς θα το παρακολουθούμε και ως Σύλλογος και ως Ομοσπονδία Πελοποννήσου και ως Συνομοσπονδία Ελλάδας, στην οποία έχουμε εκπρόσωπο. Εμείς δε θέλουμε να διώξουμε αυτούς που παίζουν ρακέτες από τις παραλίες, θέλουμε να τους περιορίσουμε στις παραλίες που δεν ενοχλούν.

Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας
Κορδοπάτης Δημοσθένης     Αικατερίνη Γεωργιλέα

http://youtu.be/9DX0ONLvVeo