Δύο παραστάσεις και μία παράλληλη εκδήλωση απόψε στο Φεστιβάλ Χορού


Με Έλληνες δημιουργούς συνεχίζεται απόψε το πρόγραμμα του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Στις 8.00 στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο οι «μικρές ζωές ή το σώμα που κατοικώ» της Αγγελικής Στελλάτου και στις 10.00 στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού το «Pausing» των Γιάννη Μανταφούνη και May Zarhy. Τα δύο έργα έχουν ενιαίο εισιτήριο (12 ευρώ και 10 φοιτητικό, μειωμένο). Ενδιάμεσα, στις 9.30, έξω από το Μέγαρο Χορού, θα παρουσιαστεί η παράλληλη εκδήλωση «Το απομεσήμερο ενός φαύνου, 100+1 χρόνια μετά», με ελεύθερη είσοδο.
 
Αγγελική Στελλάτου
 
«μικρές ζωές ή το σώμα που κατοικώ»
 
Οι «μικρές ζωές ή το σώμα που κατοικώ» είναι μια ιστορία για δύο σώματα που, στην προσπάθειά τους να πετύχουν τον απόλυτο συντονισμό, ανακαλύπτουν τη μοναδικότητά τους. Ανακαλύπτουν ότι οι κινητικές επιλογές τους σκιαγραφούν τις μικρές ιστορίες που κουβαλούν τα σώματα όλων μας: τη σχέση μας με το χρόνο, την απώλεια, την αγωνία, την ελπίδα.
Σήμερα στις 8.00 στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.
 
Γιάννης Μανταφούνης – May Zarhy
 
«Pausing»
 
Το Pausing είναι ένα ντούο που χορογράφησε ο Γιάννης Μανταφούνης και ερμηνεύει μαζί με τη Μέυ Ζαρύ, στο πλαίσιο του νέου σχήματός τους. Μέσα σ’ ένα λευκό χώρο οι δυο τους χτίζουν με τα σώματά τους αλλεπάλληλες εικόνες συνειρμικά, με χιούμορ, σουρεαλιστικά, μα πάντα ξεκινώντας από την καθαρή κίνηση. Το Pausing είναι μια παράσταση για τη στιγμιαία επαφή μας με το εφήμερο, για το άρωμα της ποίησης που θα μας διαφεύγει πάντα…
Σήμερα στις 10.00 μ.μ. στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού.
 
Παράλληλη εκδήλωση
 
Γιάννης Νικολαΐδης
 
«Το απομεσήμερο ενός φαύνου, 100+1 χρόνια μετά»
 
Ο Γιάννης Νικολαΐδης, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες χορευτές, αποτίει φόρο τιμής στον Βάσλαβ Νιζίνσκι, που εκατό χρόνια πριν άλλαξε το ρου της ιστορίας του χορού με το «Απομεσήμερο ενός φαύνου, 100+1 χρόνια μετά». Έναν αιώνα μετά τον πρόγονό του, ένας σύγχρονος φαύνος ερωτοτροπεί παιχνιδιάρικα με τη νύμφη – Κατερίνα Λιόντου, ακολουθώντας τα μονοπάτια του προγόνου του, σε μια εκδοχή φτιαγμένη για να χορεύεται μέσα στην πόλη.
Σήμερα στις 9.30 μ.μ. έξω από το Μέγαρο Χορού.