Εντάσεις και διαμαρτυρίες από τους κατασκηνωτές για «διώξεις» στο δάσος της Ελαίας


Αντιδράσεις, διαμαρτυρίες και εντάσεις σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, αλλά και προχθές το απόγευμα στο παράκτιο δάσος της Ελαίας, όταν άνδρες της Αστυνομίας με περιπολικό κάλεσαν τους κατασκηνωτές να απομακρυνθούν μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας, δηλαδή χθες.
Πολλοί κατασκηνωτές αντέδρασαν και διεμήνυσαν πως δε θα φύγουν, ενώ κάποιοι άλλοι, κυρίως ξένοι τουρίστες με τροχόσπιτα, τρόμαξαν και άρχισαν να μαζεύουν τα πράγματά τους για να αναχωρήσουν. Έλληνες, δε, κατασκηνωτές τόνιζαν ότι η «εκδίωξή» τους από το δάσος είναι απαράδεκτη ενέργεια, που έρχεται σε αντίθεση με το αναφαίρετο δικαίωμα των φίλων του δάσους να το χαίρονται και να το φροντίζουν, ενώ σημείωναν πως οι ίδιοι χρόνια κατασκηνώνουν στο δάσος της Ελαίας, το καθαρίζουν και το προφυλάσσουν από κινδύνους!
Από την άλλη, πάντως, είναι γνωστό ότι το ελεύθερο κάμπινγκ στο δάσος της Ελαίας απαγορεύεται. Και δεν απαγορεύθηκε φέτος, αλλά εδώ και χρόνια. Θα θυμούνται οι κάτοικοι της περιοχής και οι αναγνώστες το σάλο που είχε ξεσπάσει πριν από μερικά χρόνια, όταν ιδιοκτήτες κάμπινγκ της ευρύτερης περιοχής έκαναν αναφορές και καταγγελίες σε βάρος των τοπικών αρχόντων του (πρώην) Δήμου Αυλώνος, ότι με την ανοχή τους επέτρεπαν σε τουρίστες, Έλληνες και ξένους, να κατασκηνώνουν στο δάσος. Μάλιστα, για τις εν λόγω αναφορές και καταγγελίες δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του τέως Δήμου Αυλώνος είναι κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος.
Όπως, επίσης, είναι γνωστό ότι μόνοι τους ιδιοκτήτες κάμπινγκ της περιοχής έβαζαν ταμπέλες στο δάσος της Ελαίας που έγραφαν ότι απαγορεύεται το κάμπινγκ στο δάσος. Μάλιστα, πριν από χρόνια με αναφορές στην Εισαγγελία είχαν καταγγείλει και τις Αστυνομικές Αρχές ότι δεν πράττουν ως όφειλαν τα καθήκοντά τους για την πάταξη του ελεύθερου κάμπινγκ στο δάσος!
Βέβαια, την περίεργη και πονηρή εποχή που διανύουμε το θέμα έχει λάβει διαστάσεις- και στο διαδίκτυο-, ενώ ο καθένας ερμηνεύει τα γεγονότα όπως θέλει!
Θυμίζουμε πως στο φύλλο του «Θ» της Κυριακής 28 Απριλίου ρωτούσαμε σε σχετικό ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις στην επιχειρηματική δραστηριότητα που προωθούνταν να γίνει στην περιοχή, τις συσκέψεις και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου: «Χωρίς κατασκηνωτές και καντίνες φέτος Ελαία, Αγιαννάκης και Βουνάκι;».

Του Ηλία Γιαννόπουλου