«Μπουρλοτιέρηδες» πυρπόλησαν όχημα, τρίκυκλο και καρέκλες χθες τα ξημερώματα στα Φιλιατρά (φωτογραφίες)


Του Ηλία Γιαννόπουλου 
 
Στο στόχαστρο εμπρηστών βρέθηκαν χθες τα ξημερώματα ένα επιβατικό Ι.Χ. τύπου βαν, ένα τρίκυκλο, καρέκλες και ομπρέλα καταστήματος, καθώς και ένας κάδος απορριμμάτων στα Φιλιατρά!
Η πυρομανία των «μπουρλοτιέρηδων» ξεκίνησε με το πρώτο «σπίρτο» να ανάβει σε μπλε κάδο απορριμμάτων της ανακύκλωσης (που είναι πλαστικός και εύφλεκτος) έξω από κλαμπ της πόλης, κοντά στον Ιερό Ναό της Παναγίας (Εισόδια της Θεοτόκου), ενώ μετά από λίγα λεπτά η δράση τους συνεχίστηκε βάζοντας φωτιά και καίγοντας καρέκλες και μεγάλη ομπρέλα καφενείου στον πεζόδρομο των Φιλιατρών.
Κατόπιν, στο χώρο όπου διεξαγόταν τα προηγούμενα χρόνια η λαϊκή αγορά των Φιλιατρών, έσπασαν το τζάμι οχήματος τύπου βαν με ξένες πινακίδες και έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό του, ενώ από την πυρομανία τους δε γλίτωσε ούτε ένα τρίκυκλο που ήταν σταθμευμένο πιο πέρα.
Κάτοικοι της περιοχής που αντιλήφθηκαν τις φωτιές ειδοποίησαν την Π.Υ. Γαργαλιάνων και το Α.Τ. Φιλιατρών. Στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής με δύο πυροσβέστες, οι οποίοι έσβησαν τις φωτιές και έτσι δεν πήραν διαστάσεις, απειλώντας σπίτια ή καταστήματα στις δύο γειτονιές των Φιλιατρών.
Προανάκριση διεξάγει η Π.Υ. Γαργαλιάνων, ενώ οι εμπρησμοί προκαλούν ερωτηματικά και ανησυχία στην πόλη.