Ξανά ρακέτες στην παραλία της Καλόγριας σε ειδικό χώρο με δίχτυ


ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΔΙΚΤΥ ΚΑΙ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 
Ξανά ρακέτες στην παραλία της Καλόγριας
με απόφαση του Δ.Σ. Δυτικής Μάνης
 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
Ένα βήμα πίσω από την αρχική του απόφαση να απαγορεύσει τις ρακέτες στην παραλία της Καλόγριας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έκανε αργά το βράδυ της Παρασκευής το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης. Το Συμβούλιο έλαβε νέα απόφαση, βάσει της οποίας θα οριοθετηθεί χώρος 7Χ14 μέτρων, που θα περικλειστεί με δίχτυα και θα υπάρχει πλήρης ησυχία για το διάστημα από τις 2.00 μετά το μεσημέρι έως τις 6.00 το απόγευμα.
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν από τις πιο πολυπληθείς, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο θέμα, που έκανε την περιοχή της Στούπας ευρύτατα γνωστή ανά το πανελλήνιο, συγκέντρωσε πολλούς που ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά τα τεκταινόμενα, αλλά και να εκφράσουν τις απόψεις τους.
Συνεπακόλουθα, υπήρξαν στιγμές μεγάλης έντασης, που κορυφώθηκε με την αντιπαράθεση του προέδρου του Συλλόγου Καταλυματιών, Δημ. Κορδοπάτη, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Τσιμικλή, αφού ο πρώτος υπεράσπισε μέχρι τέλους την απόφαση που είχε λάβει το Συμβούλιο στην προηγούμενή του συνεδρίαση, κατόπιν εγγράφου αιτήματος του Συλλόγου Καταλυματιών και του Συλλόγου Επαγγελματιών της περιοχής.
 
Ανενημέρωτα τα μέλη των Συλλόγων
Αίσθηση, επίσης, προκάλεσε το γεγονός ότι υπέρ της λήψης νέας απόφασης τάχθηκαν και μέλη των δύο συλλόγων, που προφανώς δεν είχαν ενημερωθεί για τις απόψεις που κατέθεσαν τα Διοικητικά τους Συμβούλια στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά πληροφορίες μας, πολλά μέλη των δύο συλλόγων «ψάχνονται» τι έχει γίνει και δεν ενημερώθηκαν για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται να ζητήσουν ακόμη και Γενικές Συνελεύσεις, ώστε να υπάρξει ευρύτερη ενημέρωση.
Ο χώρος όπου θα επιτρέπεται η χρήση ρακετών θα καθοριστεί μετά την οριοθέτηση των χώρων που θα παραχωρηθούν για τη χρήση ξαπλωστρών και ομπρελών, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.
 
Ο χώρος ανήκει σε όλους
Μιλώντας στο «Θ» ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημ. Γιαννημάρας, ανέφερε πως την προηγούμενη φορά δεν είχαν ακουστεί οι απόψεις των ενδιαφερομένων και το θέμα επανεξετάστηκε, κατόπιν της επικοινωνίας τους με αυτόν. «Ο χώρος είναι δημόσιος και ανήκει σε όλους και πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη για όλους», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως με τη νέα απόφαση όσοι θέλουν να παίζουν ρακέτες θα έχουν το δικό τους χώρο και δε θα απειλείται έτσι η υγεία, ψυχική και σωματική, των λουομένων και των παραθεριστών. Πρόσθεσε ότι οι ενδιαφερόμενοι υποσχέθηκαν ότι θα τηρούν το ωράριο κοινής ησυχίας, αλλά και τη σειρά προτεραιότητας για όποιον θέλει να παίξει ρακέτες.