Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας για την Καλόγρια


Την Παρασκευή  5 Ιουλίου 2013 και ώρα 20.30  το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης  παρουσία  του Δημάρχου κ. ΔΗΜ. ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑ επανεξέτασε το θέμα της απαγόρευσης του παιχνιδιού της ξυλορακέτας στην παραλία της Καλογριάς και με ψήφους 15 υπέρ 1 κατά και 1 παρών ήρε την απαγόρευση του τόσο δημοφιλούς παιχνιδιού της ξυλορακέτας στην όμορφη παραλία της Καλογριάς.
 
Στην δίκαιη αυτή απόφαση συνέβαλαν  αφενός  η έντονη δυσαρέσκεια δεκάδων φίλων του παιχνιδιού της ξυλορακέτας που κυριολεκτικά κατακλύζουν την συγκεκριμένη παραλία για να απολαύσουν όχι μόνο την μοναδική  θάλασσα αλλά και το αγαπημένο τους παιχνίδι με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό για τον τουρισμό της περιοχής και αφετέρου η παρουσία του εκπρόσωπου του  Π.Σ.Α.Ξ. κ. ΝΙΚ.ΠΑΠΑΔΑΚΗ  στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου πρότεινε συγκεκριμένες  λύσεις για την ήρεμη και αρμονική συνύπαρξη ρακετιστών και λουομένων   βασιζόμενες στην πολυετή εμπειρία που διαθέτουμε ως  διοργανώτρια αρχή αγώνων Beach-Racket( αντισφαίρισης ξυλορακέτας ).
 
Αυτό το οποίο αναμένεται να γίνει μετά από όλες αυτές τις ενέργειες    με την συναίνεση του Δήμου Δυτικής Μάνης  και  δια μέσου της  Κτηματικής  Υπηρεσία του Δημοσίου ( γιατί σε αυτήν υπάγονται πλέον όλες οι παραλίες ) να προσδιοριστεί  ένας συγκεκριμένος χώρος που θα περικλείεται από δίχτυα   όπου σε αυτόν θα μπορούν με ασφάλεια όλοι να απολαμβάνουν  την αγαπημένη τους ξυλορακέτα  χωρίς να παρενοχλούν κανέναν όπως συμβαίνει άλλωστε σε πάρα πολλές παραλίες της πατρίδας  μας.
 
Μέχρι όμως να οριοθετηθεί ο συγκεκριμένος χώρος  για την ξυλορακέτα και να τοποθετηθούν τα προστατευτικά δίχτυα  όλοι οι παίκτες ξυλορακέτας  όχι μόνον στην Καλόγρια αλλά σε όλες της παραλίες της Ελλάδας   οφείλουν να σέβονται τους  υπολοίπους  χρήστες  της παραλίας   να μην τους παρενοχλούν και προπαντός να μην  θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα παίζοντας δυνατά πλησίον αυτών. Είναι προτιμότερο να μην παίξουμε ρακέτα αν υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να χτυπήσουμε κάποιον.  Ενέργειες σαν αυτές δυσφημούν το παιχνίδι της ξυλορακέτας ένα παιχνίδι που 15 σύλλογοι δια μέσου του  Π.Σ.Α.Ξ. προσπαθούν να το κάνουν επίσημο άθλημα.
 
 Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Δυτικής Μάνης  κ. ΔΗΜ. ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑ  και το δημοτικό συμβούλιο  για την κατανόηση και την ευαισθησία που επέδειξαν στο συγκεκριμένο θέμα. Ελπίζουμε  και θα συμβάλλουμε ως Π.Σ.Α.Ξ. να μην επαναληφθούν  δυσάρεστα περιστατικά και  σύντομα  να ιδρυθεί ένας ακόμα  σύλλογος  αντισφαίρισης ξυλορακέτας  με έδρα την Καλογριά που με την παρουσία του θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Beach-Racketστην περιοχή  και θα εγγυηθεί την ειρηνική συνύπαρξη ρακετιστών και λουομένων όπως συμβαίνει και σε άλλες ακτές που υπάρχουν αντίστοιχοι σύλλογοι.             
 
 ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ    Π.Σ.Α.Ξ.  7/7/2013