Παιδιά-αθλητές και ιατρικός έλεγχος


Μετά τον τραγικό θάνατο των αθλητών κωπηλασίας Ανδρέα Κιλιγκαρίδη και Στρατή Αλεξίδη, καθώς και της Κύπριας Αθλήτριας στίβου, από οξεία λευχαιμία, ασθένεια που, όπως ξέρουμε, δεν είναι μεταδοτική, γίνεται επιτακτική ανάγκη και καθήκον η άσκηση προληπτικής Ιατρικής. 
Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας στο όνομα των μνημονιακών πολιτικών, περνά οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, είναι κρίμα στις 4.000 αυτοκτονίες να θρηνούμε και νεκρούς αθλητές λόγω έλλειψης προληπτικού ιατρικού ελέγχου.  
Γι’ αυτό ως δείγμα ελάχιστης κοινωνικής ευαισθησίας αλλά και αλληλεγγύης προς τα παιδιά μας, καλώ τον πρόεδρο του Γ.Π. Νοσοκομείου Καλαμάτας και τον ιατρικό κόσμο της Μεσσηνίας, μέσα από ένα ειδικό εθελοντικό πρόγραμμα, από 1η Σεπτεμβρίου, να περάσουν από προληπτικό έλεγχο (καρδιολογικό και αιματολογικό) όλα τα αθλούμενα παιδιά της Π.Ε. Μεσσηνίας. 
Τα παιδιά μας κατεβαίνουν στους αθλητικούς και αγωνιστικούς χώρους να χαρούν, να γυμναστούν. Εμείς οι γονείς θέλουμε το γέλιο ζωγραφισμένο στα χείλη τους και όχι τη λύπη. Το αξίζουν τα παιδιά μας, ας ευαισθητοποιηθούμε.  
Γιώργος Α. Ψυχογιάννης