Προηγείται ο Τατούλης, με δεύτερο τον Μπένο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου


Μη ικανοποιημένο από τη διοίκηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη (ελάχιστα έως καθόλου σύμφωνα με τις κάρτες της δημοσκόπησης), δηλώνει το 60,7% των ερωτηθέντων πολιτών, ενώ αρκετά ικανοποιημένο έως πολύ δηλώνει το 32,8%.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία MARC του Θωμά Γεράκη το χρονικό διάστημα από 5-10 Ιουλίου και ρωτήθηκαν 803 νοικοκυριά σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «ΣΗΜΕΡΑ» της Κορινθίας και παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό SUPER.
Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι δείκτες του κ. Τατούλη είναι οι εξής:
Συμπαθής και προσιτός 64,4%
Ικανός και δραστήριος 56,5%
Είναι προσωπικότητα κύρους 54,6%
Νοιάζεται για τους άλλους 48,7%
Διοικεί με διαφάνεια και αξιοκρατία 35,3%.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, φαίνεται πως οι πολίτες θεωρούν πως ο περιφερειάρχης δε διοικεί με διαφάνεια και αξιοκρατία και ο εν λόγω δείκτης είναι ο μοναδικός που ο νυν περιφερειάρχης έχει αρνητικό ισοζύγιο.

Να σημειώσουμε πως στην ερώτηση με τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, η σειρά είναι ως εξής:
Ανεργία και βιοτικό επίπεδο- κρίση με ένα ποσοστό 49% και ακολουθούν:
Καθαριότητα- σκουπίδια
Οδικό δίκτυο
Ακρίβεια/ κόστος ζωής
Ύδρευση- άρδευση- αγροτικά προβλήματα
Ελλιπής αστυνόμευση
Υγεία- νοσοκομεία.

Στην Αρκαδία, μετά το πρώτο πρόβλημα που είναι ίδιο σε όλους τους νομούς (ανεργία- κρίση- βιοτικό επίπεδο), ακολουθεί η καθαριότητα και τα σκουπίδια, στην Κορινθία και την Αργολίδα το πρόβλημα που ακολουθεί είναι η ύδρευση και η άρδευση, στη Μεσσηνία και Λακωνία το οδικό δίκτυο.

Στην κάρτα της δημοτικότητας αναγνωρισιμότητας, τα στοιχεία έχουν ως εξής (το πρώτο ποσοστό είναι οι θετικές γνώμες, ενώ το δεύτερο οι αρνητικές):
Τατούλης Πέτρος 47,9 43,5%
Σταύρος Μπένος 34,9% 23,2%
Γιάννης Μανώλης 26% 40,3%
Φεβρωνία Πατριανάκου 18,4% 20,3%
Θανάσης Πετράκος 19,8% 23,2%
Νίκος Γόντικας 14,8% 30,4%
Ηλίας Παναγιώταρος 13% 49,4%.

Οι απαντήσεις, για το αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή τι θα ψήφιζαν, είναι οι παρακάτω:
Τατούλης 24,4%
Μπένος 15,1
Πατριανάκου 10,2
Πετράκος 8,9%
Μανώλης 6,9%
Γόντικας 3,1
Παναγιώταρος 7,1
12% Κανένας.
Ο κ. Τατούλης προηγείται στους Νομούς Αρκαδίας, Κορινθίας και Αργολίδας, στη Μεσσηνία προηγείται ο κ. Μπένος και η κα Πατριανάκου στη Λακωνία.

Στην παράσταση νίκης, για το ποιος θεωρούν δηλαδή (ανεξάρτητα από τι θα ψηφίσουν ή όχι) ότι θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης, ο κ. Τατούλης συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% και ακολουθεί με πολύ μικρότερο ποσοστό ο κ. Μπένος με 7,9%. Εδώ ένα μεγάλο ποσοστό απαντά με το δεν ξέρω / δεν απαντώ που φθάνει στο 46,4%.
Τέλος, σε ερώτηση για το αν θεωρούν ότι είναι καλύτερο να επανεκλεγεί ο κ. Τατούλης ή όχι, το 34,6% απαντά ότι είναι καλύτερο για την Περιφέρεια η επανεκλογή Τατούλη, ενώ το 52,6% απαντά ότι θα πρέπει να εκλεγεί άλλος περιφερειάρχης.

ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr