Στήριξη από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ βλέπει ο Π. Τατούλης


Ο Π. Τατούλης κερδίζει τον… πρώτο γύρο
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Μπορεί οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές να στήνονται στις 25 Μαΐου του επόμενου έτους, ωστόσο η «μάχη» μεταξύ των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων έχει ήδη αρχίσει σε όλη την Ελλάδα, με τα κοινοβουλευτικά κόμματα να οργανώνουν τις στρατηγικές τους και να μελετούν τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να υποστηριχθούν.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, πάντως, εστιάζεται στους υποψηφίους για τις Περιφέρειες της χώρας, δεδομένου ότι θα κληθούν να διαχειριστούν το νέο ΕΣΠΑ, της περιόδου 2014-2020, που θα αποτελέσει και το βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη στη χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να προσανατολίζεται στο να μην ακολουθήσει παντού τη γραμμή των κομματικών υποψηφίων. 
Πηγές του κόμματος έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες στο «Θάρρος», ενώ υπάρχει και σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος αναμένεται να στηριχθεί τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και πέρα, υποψηφιότητα φαίνεται ότι θα καταθέσει και ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης, ενώ από το ΣΥΡΙΖΑ μια πρώτη σκέψη είναι η υποψηφιότητα του σημερινού βουλευτή Μεσσηνίας, Θανάση Πετράκου.
Από την άλλη πλευρά, στις υποψηφιότητες στους Δήμους, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα, τα πράγματα στη Μεσσηνία είναι ξεκάθαρα. Όλες οι ενδείξεις για το Δήμο της πρωτεύουσας είναι ότι ο Παν. Νίκας, με ή χωρίς επίσημη στήριξη, θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Με λίγα λόγια, περισσότερο εξαρτάται από τον ίδιο αν έχει διάθεση για μία ακόμη εκλογική μάχη και λιγότερο από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Φυσικά, η σχέση του με τον πρωθυπουργό έχει περάσει από… χίλια μύρια κύματα, αλλά θεωρείται το καταλληλότερο πρόσωπο για τη θέση του δημάρχου Καλαμάτας.
Σίγουρη είναι και η υποψηφιότητα του Δ. Καφαντάρη στο Δήμο Πύλου- Νέστορος, αφού η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι και έργο παράγει και τις απαραίτητες ικανότητες έχει.
Από εκεί και πέρα, αρχίζουν τα προβλήματα, αλλά και η πολιτική σεναριολογία, με μετακινήσεις δημάρχων σε άλλες θέσεις και νέους υποψηφίους σε μια σειρά από Δήμους. 
Αυτά λένε οι πρώτες κομματικές πληροφορίες, αλλά επειδή ο δρόμος είναι μακρύς, σίγουρα θα χρειαστεί να επανέλθουμε.