«Στον αστερισμό του Αρίωνα»


Γιορτή jazz διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου, αύριο και μεθαύριο, 3 και 4 Ιουλίου.
Αύριο, με μια συναυλία που σχεδίασε το Τμήμα jazz του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (επιμέλεια Σύλβιος Σύρρος), η οποία έχει τίτλο «Στον Αστερισμό του Αρίωνα», στο λιμάνι της Καλαμάτας, στις 21.30, το Ωδείο αποχαιρετά τον Αρίωνα Γυφτάκη (κοντραμπάσο), έναν από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς της γενιάς του, ο οποίος αναχωρεί για σπουδές μετά από επιτυχημένη ακρόαση σε φημισμένο μουσικό κολέγιο, στη Βοστώνη των ΗΠΑ.
Θα μετάσχει ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά ονόματα στη διεθνή σκηνή και δισκογραφία της τζαζ, ο πιανίστας Γιώργος Κοντραφούρης. Στα τύμπανα, ο ανερχόμενος Αναστάσης Γούλιαρης. Θα ακουστούν jazz standards κομμάτια διασκευασμένα από τους ίδιους.
Την επομένη, σε επιμέλεια του Σύλβιου Σύρρου, οι Jazz Steps, το συγκρότημα του τμήματος jazz του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, θα δώσουν συναυλία στον Άγιο Φλώρο, στο χώρο των πηγών του Παμίσου, κάτω από τον αρχαίο πλάτανο. Έναρξη στις 21.30.