Συνελήφθη αντιδήμαρχος για φωτιά στο σκουπιδότοπο


 
Κατσούλας: Άδικη σύλληψη, ψεύδη, συκοφαντίες και σκοπιμότητες στην αναφορά πολιτών!
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
Την οργισμένη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας έχει προκαλέσει η προχθεσινή σύλληψη και κράτηση επί 10ώρο στην Αστυνομία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Γιάννη Κατσούλα, μετά από αναφορά – καταγγελία πολιτών στην Εισαγγελία για φωτιά στο σκουπιδότοπο των Γαργαλιάνων!
Από τη Δημοτική Αρχή κάνουν λόγο για ψευδή και ανυπόστατη αναφορά – καταγγελία, ενώ αφήνουν αιχμές και μομφές προς τους καταγγέλλοντες, ακόμη και για πολιτικές και συκοφαντικές σκοπιμότητες εν όψει των δημοτικών εκλογών. Στο ξεκίνημα της προχθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας ενημέρωσε το Σώμα για τη σύλληψη του αντιδημάρχου Γιάννη Κατσούλα και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του: «Κάτω από μία όχι αληθινή καταγγελία κρατείται – μέχρι αυτή τη στιγμή και δεν ξέρω αν αφέθηκε ελεύθερος – στο Τμήμα Γαργαλιάνων, γιατί κάποιοι εκεί συμπολίτες πήγανε και κάνανε μία καταγγελία στον εισαγγελέα, γιατί υπήρξε ανάφλεξη στο σκουπιδότοπο των Γαργαλιάνων, που όμως αντιμετωπίστηκε αμέσως με τα δικά μας μέσα, με την Πυροσβεστική και με εξωτερικούς συνεργάτες, λόγω του κατεπείγοντος, από τα χρήματα της Πολιτικής Προστασίας, σβήστηκε η φωτιά σε ελάχιστες ώρες, το πυροσβεστικό μας θα ‘ναι μονίμως εκεί. Όλοι ξέρουμε ότι όταν πάρει φωτιά ο σκουπιδότοπος και σβήσουν οι φλόγες πρέπει να γίνει επιχωμάτωση για να μην καπνίζει. Γίνεται επί τρεις μέρες επιχωμάτωση.
[…] Θέλω να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου, αλλά και τη λύπη μου, ότι για ψύλλου πήδημα συρόμαστε στον εισαγγελέα και υφιστάμεθα ταλαιπωρίες για ζητήματα που όλοι ξέρουμε και που και η δική μας η Δημοτική Αρχή – γιατί το θέμα των σκουπιδιών είναι τεράστιο θέμα – δείχνει ιδιαίτερη επιμέλεια και με πολυδάπανες παρεμβάσεις, γι’ αυτό και μέχρι στιγμής δεν έχει ξεφύγει σπίθα. Και ζώνες πυροπροστασίας γίνονται και φύλακες στις χωματερές υπάρχουν, αλλά δεν μπορεί να φυλάς όλη την ώρα εκεί, μέρα – νύχτα, αυτούς που πάνε και βάζουν φωτιές. Δεν αυτοαναφλέγεται εύκολα ούτε η χωματερή ούτε οι πυρκαγιές έξω γίνονται έτσι εύκολα από αυτοανάφλεξη. Πάνε κάποιοι εκεί πέρα, πηγαίνανε πάντα, πάνε και τώρα, ανακατώνουν, καίνε τα σκουπίδια για να βγάνουν σίδερα ή αλουμίνια αυτοί οι άνθρωποι που κάνουνε αυτές τις δουλειές». Επίσης, συνεχάρη τους συνεργάτες του στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων που έγκαιρα επενέβησαν και τόνισε: «Είναι εύκολη η καταγγελιολογία κι επειδή οι καιροί είναι περίεργοι, ο καθένας ενδεχομένως να το τραβάει το σκοινί».
Παίρνοντας το λόγο, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Γαργαλιάνων Ευστάθιος Ανδρινόπουλος μίλησε για αναληθή και ψευδή καταγγελία 10 πολιτών στο Δήμο για τη φωτιά. Αφού την ανέγνωσε στο Σώμα, είπε ότι η φωτιά ξέσπασε στις 19 του μηνός και άμεσα ο ίδιος, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Γαργαλιάνων Ανδρέας Ματθιουδάκης και ο σύμβουλος Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος μετέβησαν στο χώρο, επενέβη η Πυροσβεστική και οχήματα και μηχανήματα του δήμου και ιδιωτών και σε λίγες ώρες έσβησαν τη φωτιά. Όπως είπε, η καταγγελία αυτή πήγε στο Δήμο 2 μέρες μετά και αναφέρει ότι ακόμα καίει και ότι καίει επί δεκαήμερο, πράγμα ψευδές, διερωτώμενος «αν δεν είναι σκόπιμο αυτό, απορώ τι είναι;».
Ο Σωτήρης Μπακούρος από τη μείζονα αντιπολίτευση δήλωσε τη συμπαράστασή του στον αντιδήμαρχο που κρατούνταν και σημείωσε πως αυτή αποτελεί ευθύ χτύπημα στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης, ενώ ο Σαράντος Κουκούμης, παρότι εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αντιδήμαρχο, αναφέρθηκε σε ευθύνες Δήμου και κυβερνήσεων στο θέμα των απορριμμάτων. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Καλκαβούρα. Παρά τη συμπαράσταση στον αντιδήμαρχο, άφησε αιχμές για τη στάση και το τι έχει κάνει ή και κάνει ο δήμος για τα απορρίμματα και για να μη φλέγονται.
Μιλώντας χθες στο «Θ» ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κατσούλας χαρακτήρισε άδικη τη σύλληψη και την κράτησή του, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε στις 19 του μηνός και την ίδια μέρα έσβησε, ενώ η καταγγελία – αναφορά στην εισαγγελία έγινε μετά από μέρες, όταν η φωτιά είχε σβήσει. Σημείωσε ότι η αναφορά είναι ψευδής και υποκρύπτει και σκοπιμότητες, καθώς είμαστε 9 μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές. «Σε προηγούμενες δημοτικές περιόδους, με άλλους δημάρχους στους Γαργαλιάνους, ο σκουπιδότοπος έκαιγε επί εβδομάδες και δεν έδειχναν τέτοια ευαισθησία οι σημερινοί καταγγέλλοντες. Τώρα που άμεσα κάναμε επέμβαση και έσβησε η φωτιά και έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, έκαναν αναφορά. Η σκοπιμότητα είναι προφανής», τόνισε ο κ. Κατσούλας.