Ψάχνει λογιστή για κομπίνα – «μαμούθ» το ΣΔΟΕ στην Καλαμάτα

Ψάχνει λογιστή για κομπίνα – «μαμούθ» το ΣΔΟΕ στην Καλαμάτα

Υποψίες ότι η επιχείρηση είχε παραπάνω από έναν πρωταγωνιστές
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Στα ίχνη οικονομικού κυκλώματος, με κέντρο την Καλαμάτα, που κατάφερε να μαζέψει χιλιάδες ευρώ από ένα μεγάλο αριθμό πολιτών μη αποδίδοντας το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας ή τις εισφορές στο ΙΚΑ, βρίσκεται το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
Πρωταγωνιστής φέρεται να είναι γνωστός λογιστής, ιδιοκτήτης φοροτεχνικού γραφείου στην πόλη, ο οποίος είχε απασχολήσει παλαιότερα και τις αρχές, ως οικονομικός διευθυντής στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Ήδη οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΣΔΟΕ έδωσαν εντολή στην Ασφάλεια Καλαμάτας να διεξαγάγει σχετική έρευνα.
Για το λόγο αυτό τις τελευταίες ημέρες έχουν περάσει από τα γραφεία της δεκάδες επαγγελματίες, οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις, με σκοπό να βρεθεί η άκρη του νήματος.
Μάλιστα, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η επιχείρηση που είχε στηθεί δεν είχε μόνο έναν «πρωταγωνιστή», αλλά εμπλέκονται και άλλοι λογιστές, όπως και επιχειρηματίες και υπάλληλοι δημόσιων οργανισμών. Εκφράζεται, δηλαδή, η γνώμη, ότι τα χρήματα από τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ μοιράζονταν σε μια σειρά από μέλη του κυκλώματος.