Αύξηση 23% παρουσίασε η AEGEAN στο δίκτυο εξωτερικού το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2013, το πρώτο δίμηνο της τουριστικής περιόδου, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, μεταφέροντας συνολικά 814.546 επιβάτες.
Η αύξηση είναι αποτέλεσμα των κινήσεων που πραγματοποιεί η εταιρεία για επέκταση του δικτύου της στο εξωτερικό με 32 νέα δρομολόγια, αλλά και της περαιτέρω ανάπτυξης της δραστηριότητάς της από τις βάσεις που διατηρεί τόσο στην Αθήνα όσο και στα κύρια περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
Αναλυτικά, σημαντική ανάπτυξη στην επιβατική κίνηση εξωτερικού κατά το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου 2013 παρουσίασαν οι κύριες βάσεις, με σημαντικό αριθμό αεροσκαφών ανά βάση, δηλαδή της Αθήνας (15%), της Θεσσαλονίκης (23%), του Ηρακλείου (34%) και της Ρόδου (40%), όσο και οι βάσεις ενός αεροσκάφους, όπως της Κέρκυρας (19%), της Κω (νέα βάση 155%) και της Καλαμάτας (νέα βάση 274%), περιοχές από τις οποίες η εταιρεία παρουσίασε αυξημένη δραστηριότητα σε νέους προορισμούς.
Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία της εταιρείας στις κύριες αγορές, Γερμανίας, Γαλλίας, Ρωσίας, Ισραήλ και Βελγίου, ενισχύθηκε με επιπλέον πτήσεις από τις βάσεις της στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Κως, Καλαμάτα), καθώς και ότι το 2013 η AEGEAN εγκαινίασε 32 νέα δρομολόγια και πτήσεις προς 11 νέους προορισμούς: Γενεύη, Manchester, Λυών, Στοκχόλμη, Κίεβο, Μπακού, Βερολίνο, Νυρεμβέργη, Αννόβερο, Βαρσοβία, Stansted Λονδίνου.
Το 2013 η AEGEAN πραγματοποιεί συνολικά 160 δρομολόγια εξωτερικού, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χρονιά.
Aegean: Πάνω η Καλαμάτα κατά 274%
Δείτε επίσης.
Παραιτήθηκαν οι δικηγόροι της Γάκα, συνεχίζουν μόνο με τον Θεοδωρόπουλο
Πανηγυρίζετε για τα 950 ευρώ, αλλά εσείς δεν ζείτε με αυτά
Μπορούν να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων; Ναι, αν υπάρχει πολιτική βούληση
Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: 400 επιτυχόντες δεν έκαναν φέτος εγγραφή, 9 άτομα δεν ήρθαν να γραφτούν στην Ιατρική
«Το Βουνό των Θαυμάτων»: Νέα μουσικοθεατρική παράσταση από το Tsikibom Studio
Καλαμάτα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος που πυροβόλησε κατά της 25χρονης
Οι αντιπολιτεύσεις φέρνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την ευαλωτότητα της Καλαμάτας 10 χρόνια μετά την πλημμύρα
Διαλυμένο στηθαίο που καταλήγει σε φρεάτιο
Τοπικά 28.09.2026, 20:00
Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα
Τοπικά 28.09.2026, 18:58
Φαρών: Ο δρόμος με τις δύο όψεις
Τοπικά 28.09.2026, 18:30
Φεμινιστική Καλαμάτας: «Δεν είμαστε μόνες»
Τοπικά 28.09.2026, 16:01
Βανδαλισμοί στο σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ της Κρήτης
Τοπικά 28.09.2026, 16:01
Δωρεές στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Φόρτωση…



