Άφησε υποσχέσεις η Καλαμάτα στο πρώτο ημίχρονο…4-1 τον Ολυμπιακό Καλαμάτας (φωτογραφίες)


Θετικά μηνύματα άφησε η ομάδα της Καλαμάτας στο πρώτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο, δείχνοντας ικανή να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και τις μεγάλες βλέψεις οι οποίες φθάνουν στον πρωταθλητισμό και την διεκδίκηση της ανόδου στη Β΄ Εθνική.
Μπορεί ο αντίπαλος, η ομάδα του Ολυμπιακού Καλαμάτας, να είναι μικρότερης κατηγορίας και να βρίσκεται πίσω από άποψη προετοιμασίας, ωστόσο το συγκρότημα του Νίκου Κακαλέτρη άφησε υποσχέσεις φθάνοντας στην άνετη επικράτηση με σκορ 4-1. Ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο, οπότε και αγωνίστηκαν παίκτες που έχουν κερδίσει το προβάδισμα η Μαύρη Θύελλα ήταν καταιγιστική, πετυχαίνοντας μάλιστα και τα 4 τέρματά της. Το ιδιαίτερο στοιχείο εστιάζεται στην πολύ καλή παρουσία των νεοαποκτηθέντων και ακόμη περισσότερο του Οντβόνγκ, που έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει τη δύναμη πυρός στην επιθετική γραμμή. Ο υψηλόσωμος επιθετικός βρήκε δίχτυα δύο φορές και ήταν πολύ δραστήριος, ενώ το ίδιο ίσχυσε για τους Καραχάλιο και Γεωργακόπουλο, που επίσης σκόραραν. Στο γκρουπ αυτό πρέπει να προσθέσουμε και τον Γιάννη Καλογερόπουλο που ήταν κατά διαστήματα εντυπωσιακός, αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών που έπαιξαν στο πρώτο ημίχρονο.
Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε με ασφάλεια, όμως αυτή η Καλαμάτα μπορεί να πετύχει αρκετά πράγματα. Θα πρέπει βεβαίως να περιμένουμε την εξέλιξη της προετοιμασίας και τη διεξαγωγή φιλικών παιχνιδιών με ισχυρότερους αντιπάλους, αν και ο φετινός Ολυμπιακός Καλαμάτας διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ και οι παίκτες του θα μπορούσαν κάλλιστα ν’ αγωνίζονται στη Μαύρη Θύελλα ή σε άλλα σωματεία της νέας Γ΄ Εθνικής. Μάλιστα οι ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν χθες και με σημαντικές απουσίες (Φουρναράκος, Μάρης, Καραγιάννης, Μπάλας, Παπαλέξης) στοιχείο που φανερώνει με χαρακτηριστικό τρόπο τις μεγάλες τους δυνατότητες.
Στην επανάληψη η αλήθεια είναι ότι ο ρυθμός έπεσε σημαντικά για τη Θύελλα, που αγωνίστηκε κυρίως με πιτσιρικάδες. Ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε, μείωσε σε 4-1 με τον Κλέαρχο Αλεξανδρόπουλο και ήταν αρκετά δραστήριος, χωρίς όμως να προκύψει διαφοροποίηση του σκορ παρά τις αξιόλογες ευκαιρίες που χάθηκαν εκατέρωθεν.
 
ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ

6΄ ο Γιάννης Καλογερόπουλος πέρασε τον Πέλλα, που τον ανέτρεψε και ο κ. Μπλάνας έδωσε σωστά το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Αλέκος Καραχάλιος (1-0).
13΄ έξυπνο γύρισμα του Τσόπελα από δεξιά για τον Γεωργακόπουλο, αυτός με ωραίο πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο δεξί γάμα πετυχαίνοντας το 2-0.
16΄ ο Γιάννης Καλογερόπουλος που ήταν πολύ δραστήριος βρήκε τον Οντβόνγκ, αυτός γύρισε εξαιρετικά ξεπερνώντας την αντίσταση του Αργάνη και με συρτό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
40΄  ο Οντβόνγκ και πάλι με ατομική ενέργεια και με γυριστό συρτό σουτ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τέταρτο της Μαύρης Θύελλας.
46΄ ωραία κάθετη πάσα του Αριτζή για τον Αλεξανδρόπουλο, αυτός με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Κωνσταντακόπουλο και μείωσε σε 4-1, σκοράροντας σε βάρος της πρώην ομάδας του.
53΄ φοβερό σουτ του Χρήστου Αριτζή, με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται από τους αμυντικούς.
68΄ σέντρα του Τσιρίλο από δεξιά, ο δραστήριος Αθανασόπουλος πήρε την κεφαλιά, όμως στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Τσούλου.
72΄ φωτοβολίδα του Αθανασόπουλου από τα 25 μέτρα, με τον Τσούλο ν’ αλλάζει πορεία στην μπάλα, στέλνοντάς τη στο οριζόντιο δοκάρι αρχικά και εν συνεχεία εκτός αγωνιστικού χώρου.
79΄ εξαιρετική ατομική προσπάθεια του νεαρού Κακαλή, που πιέστηκε, ίσως και αντικανονικά από τον Μπαλαλά, ο κ. Μπλάνας άφησε το ματς να εξελιχθεί.
Η διαιτησία του κορυφαίου ρέφερι στο νομό μας ήταν πολύ καλή, ενώ εύκολο έργο είχαν και οι βοηθοί του κ.κ. Λάμιας, Σερεμέτης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κολοβούρης, Τσόπελας, Αλιού, Καντούτσης, Α. Καλογερόπουλος, Τσιμικλής, Καραχάλιος, Ρήγας, Οντβόνγκ, Γεωργακόπουλος, Ι. Καλογερόπουλος. Στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Κωνταντακόπουλος, Κουντάνης (87΄ Οδεμισιώτης), Ζαχαρόπουλος, Σκαρλάτος, Κουρούπης (70΄ Κακαλής), Μπλέτσας (72΄ Καλαϊτζίδης), Μπελεβέντης, Τσιρίλο Σιμόνε, Αθανασόπουλος, Βασιλόπουλος, Ηλιόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ.: Τσούλος, Αργάνης, Πέλλα, Ξυδιάς, Μπαλαλάς, Τζίφας, Παπαβασιλόπουλος, Αριτζής, Τσαναλίας, Περιβολάρης (50΄ λ. τρ. Θεοδωρόπουλος), Σίνος. Στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Αλεξανδρόπουλος, Αριστομενόπουλος, Γκότσης, Τζαφέρι, Μπούνας.
 
 

«Ευδιάθετος» αν και σχετικά λίγος ο κόσμος
Στις κερκίδες του Σταδίου βρέθηκαν περίπου 150 άτομα, τα οποία ήθελαν να δουν τα αποκαλυπτήρια της Καλαμάτας αλλά και τον Ολυμπιακό. Υπήρξαν και πανό των οργανωμένων της Μαύρης Θύελλας, κάποια εκ των οποίων είχαν στο στόχαστρο τον Πανηλειακό, ενώ η διάθεση ήταν μεγάλη και τα χειροκροτήματα έντονα, ειδικότερα στο πρώτο μέρος.
Πρέπει να επισημάνουμε στο σημείο αυτό, ότι η Καλαμάτα θα χρειαστεί πολύ πιο έντονα τη στήριξη του κόσμου, το ίδιο και η διοίκηση του Γιώργου Ράλλη που ήταν σύσσωμη χθες στο στάδιο, για να φθάσει στην επίτευξη των υψηλών της στόχων.
 
Αποφασίζει για Διαμαντή… Δοκιμάζει το νεαρό Καλαϊτζίδη
Από στιγμή σε στιγμή οι άνθρωποι της Καλαμάτας και ειδικότερα του τεχνικού επιτελείου θα πάρουν τις αποφάσεις τους για το εάν ο Ηλίας Διαμαντής, που χθες δεν αγωνίστηκε στο φιλικό, θα φορέσει τελικά τη φανέλα της Μαύρης Θύελλας. Αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας και πιθανότατα θα γίνει το ίδιο για τον νεαρό Καλαϊτζίδη, γιο του παλαιού προπονητή της Βέροιας, που επίσης δοκιμάζεται.
Η Καλαμάτα μπαίνει και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς, δίνοντας την προσεχή Κυριακή ένα πιο δυνατό φιλικό, αντιμετωπίζοντας στο Άργος τον Παναργειακό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.
 

Ανησυχία στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο για Περιβολάρη
Από την άλλη πλευρά στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού Καλαμάτας ανησυχία έφερε ο τραυματισμός στο γόνατο, του Νίκου Περιβολάρη. Φαίνεται σε πρώτη φάση ότι δεν είναι τόσο σοβαρός, όμως θα χρειαστεί να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τον ικανό ακραίο αμυντικό μέσο.
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου