Αναζητείται στη Μεσσηνία ένας Αλβανός για τα κλεμμένα φορτηγά από τη Φθιώτιδα


Έκλεβαν φορτηγά στη Φθιώτιδα και τα διέλυαν στην Καλαμάτα
 
Έκλεβαν φορτηγά από τη Φθιώτιδα και στην Καλαμάτα τα παραλάμβανε Αλβανός, ο οποίος τα διέλυε και τα πωλούσε ως εξαρτήματα και ανταλλακτικά. Αυτή ήταν η «επιχείρηση» που είχε στήσει εγκληματική οργάνωση στη Φθιώτιδα.
Εξιχνιάσθηκαν συνολικά 4 περιπτώσεις κλοπών και 2 απόπειρες κλοπής φορτηγών, που διέπραξαν τα μέλη της ομάδας περίπου από τα μέσα Ιουνίου
 
Έκλεβαν φορτηγά
Τα ξημερώματα της Δευτέρας, συνελήφθη στη Λαμία, ένας 36χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη 3 μέλη της εγκληματικής ομάδας. Πρόκειται για τρεις τσιγγάνους, ηλικίας 35, 27 και 21 ετών, οι οποίοι μαζί με τον 36χρονο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τα μέσα Ιουνίου.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, εντόπισαν τον 36χρονο στην πόλη της Λαμίας τη στιγμή που προσπαθούσε να αφαιρέσει ένα φορτηγό δημοσίας χρήσης, ιδιοκτησίας 44χρονου και τον συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω.
Από τη σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκαν σε ένα τσαντάκι μέσης που είχε στην κατοχή του, δύο κατσαβίδια, ένα ζευγάρι γάντια, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
 
Τα διέλυαν στην Καλαμάτα
Κατά την έρευνα, προέκυψε ότι ο 36χρονος, μαζί με τους τσιγγάνους, πραγματοποιούσαν εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας και αφαιρούσαν κυρίως φορτηγά αυτοκίνητα. Στη συνέχεια ο 36χρονος οδηγούσε το κλεμμένο φορτηγό  και το έφερνε στην Καλαμάτα, ενώ οι τσιγγάνοι επιβιβαζόμενοι σε άλλο όχημα προπορεύονταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ενημερώνοντας τον πρώτο για τυχόν παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Ακολούθως, ο 36χρονος παρέδιδε το κλεμμένο όχημα, στον πέμπτο συνεργό τους, έναν Αλβανό, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα και αποχωρούσε με το όχημα των υπολοίπων δραστών.
Το προανακριτικό έργο για την συγκεκριμένη υπόθεση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών της εγκληματικής ομάδας, καθώς και η τυχόν εμπλοκή τους στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Β.Β.