Μόνο ως «λάφυρο» αντιμετωπίζει το κράτος η κυβέρνηση, μοιράζοντας τα «ιμάτιά» του σε εκλεκτούς και κολλητούς, στους οποίους αναθέτει θέσεις ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό.
Η διακυβέρνηση στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην «κομματική πελατεία», που εξυπηρετείται ανάλογα με τα εκλογικά ποσοστά του κάθε κόμματος. Δείτε τι έγινε με τους τελευταίους γενικούς γραμματείς.
Βεβαίως, ούτε λόγος να γίνεται για αξιοκρατικές διαδικασίες στην επιλογή των στελεχών που καλούνται να αναλάβουν νευραλγικούς τομείς των δημόσιων υπηρεσιών. Το μοναδικό «προσόν» που απαιτείται είναι η κομματική ταυτότητα των υποψηφίων.
Ο απροκάλυπτος τρόπος με τον οποίο οι κυβερνητικοί εταίροι διαμοιράζουν έναν αποσαθρωμένο και ανάπηρο δημόσιο τομέα αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες που έχουν εξαθλιωθεί από τη βαρβαρότητα των Μνημονίων. Ταυτόχρονα, οδηγεί στην πλήρη ανυποληψία το ήδη χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.
Α.Π.
Αξιοκρατία και διαφάνεια…
Δείτε επίσης.
Αξέχαστες εμπειρίες, πολύτιμες γνώσεις και σύνδεση προσέφερε το διήμερο αυτάρκειας στην Αλαγονία
Ιράκ: Οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τη χώρα έπειτα από δύο δεκαετίες
Πανελλήνιο φεστιβάλ κωφών και βαρήκοων: Γεμάτο το Πνευματικό Κέντρο για το DEAFestival
Καλαμάτα: Σκηνές τρόμου για 73χρονη από ληστή μέσα στο σπίτι της
Έσπασαν ξανά τα ΕΠΑΛ της Παραλίας!
Μεσσηνία: Δεκατρείς παραβάσεις σε οδηγούς και συνεπιβάτη για χρήση κράνους
Προφυλακιστέος ο 38χρονος για τους πυροβολισμούς στην πρώην σύντροφό του
Πολυφαινόλες ελαιολάδου και ύπνος: Τι δείχνουν έρευνες
Αστυνομικά 29.09.2026, 08:30
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο
Τοπικά 29.09.2026, 08:00
Διανοίξεις δρόμων στο κέντρο της Καλαμάτας
Βόλεϊ 29.09.2026, 07:34
Καλαμάτα ’80: Πρώτο τεστ για τη Volley League αύριο με ΟΦΗ
Τοπικά 29.09.2026, 07:25
Επέστρεψε στον Θρόνο Της η Παναγία Βουλκανιώτισσα
Οικονομία 28.09.2026, 22:00
Πανηγυρίζετε για τα 950 ευρώ, αλλά εσείς δεν ζείτε με αυτά
Φόρτωση…










