Εμπρησμός σε αυτοκίνητο στα Φιλιατρά – Συνελήφθη 43χρονος


Φωτιά στο αυτοκίνητο μιας 37χρονης κατηγορείται ότι έβαλε ένας 43χρονος στα Φιλιατρά και  ο οποίος μετά τη μαρτυρία της γυναίκας συνελήφθη.
Η φωτιά στο αυτοκίνητο μάρκας Opel Astra, τύπου cabrio, προκλήθηκε χθες τα ξημερώματα και το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Η γυναίκα η οποία κάνει διακοπές στα Φιλιατρά, είχε σταθμευμένο το αυτοκίνητο στην περιοχή του παλιού Ελαιουργείου. Μάλιστα, η ιδιοκτήτριά του είχε σταθμεύσει στο σημείο εκείνο λίγα μόλις λεπτά πριν την πρόκληση της πυρκαγιάς, γύρω στις 2:45 χθες τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, εκείνη την ώρα άγνωστος που κυκλοφορούσε μες στη νύχτα με ποδήλατο στην ήσυχη, κατά τα λοιπά, γειτονιά των Φιλιατρών, προσέγγισε το σταθμευμένο όχημα και φέρεται να έριξε κάτι μέσα σε αυτό. Αμέσως μετά εγκατέλειψε ταχύτατα το σημείο, ενώ ξέσπασε φωτιά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από περιοίκους, οι οποίοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία για το συμβάν και σύντομα όχημα της Π.Υ. Γαργαλιάνων με 3 πυροσβέστες έσπευσαν για την κατάσβεση, η οποία όμως ήδη είχε προλάβει να καταστρέψει ολοσχερώς το αυτοκίνητο της γυναίκας.
Σύμφωνα με  όσα ακούστηκαν, γύρω στις 2 τα ξημερώματα, τα γαβγίσματα σκύλου στην περιοχή, προξένησαν εντύπωση και ανησύχησαν τους κατοίκους καθώς δε σταματούσε επί ώρα. Κοίταξαν κάποιοι μες στη νύχτα, έξω στο δρόμο, αλλά δεν είδαν και δεν αντιλήφθηκαν ύποπτες κινήσεις. Λίγο αργότερα, ωστόσο, προκλήθηκε η φωτιά.
Προανάκριση διενεργεί η Π.Υ. Γαργαλιάνων.

Του Ηλία Γιαννόπουλου