Ενημέρωση για τη σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης

Ενημέρωση για τη σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης

Ενημερωτική εκδήλωση για τη σύσταση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το πρωί, στις 11.00, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
Όπως σημείωσε χθες ο  αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, για την ίδρυση της εταιρείας αυτής μπορεί να συμπράξουν η Περιφέρεια και οι Δήμοι, οι Συλλογικές Αγροτικές Οργανώσεις της Περιφέρειας, φορείς της βιομηχανίας, του εμπορίου, του τουρισμού, της εστίασης και των καταναλωτών (νομικά και φυσικά πρόσωπα) που δραστηριοποιούνται στην οικεία Περιφέρεια και στο χώρο των διατροφικών αγροτικών προϊόντων, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα, τα οποία εδρεύουν στην Περιφέρεια ή δραστηριοποιούνται σε γνωστικά και ερευνητικά πεδία σχετικά με το σχετικό κάθε φορά «καλάθι της Περιφέρειας».
Η εκδήλωση της Δευτέρας έχει σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερομένων προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον  και  να οριστικοποιηθούν οι τελικοί συμμετέχοντες στην εταιρεία.
 
Στόχοι
«Το βασικό αντικείμενο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης αφορά στην προβολή, προώθηση και ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους. Το πεδίο δράσης της Σύμπραξης είναι πολυδιάστατο, καθώς στις αρμοδιότητές της, πέραν αυτών, περιλαμβάνεται
η παροχή υπηρεσιών τεκμηρίωσης, υποστήριξης και προώθησης των “καλαθιών της Περιφέρειας», παρατήρησε ο κ. Αλευράς και πρόσθεσε ότι στόχοι είναι:
-Η αποτελεσματική συσχέτιση της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής με τη δευτερογενή (μεταποίηση – τυποποίηση), η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.
-Η ενίσχυση της εμπορευσιμότητας κι ανταγωνιστικότητας των τοπικών προϊόντων στις εγχώριες και διεθνείς αγορές. Συμπλήρωσε ότι η δικτύωση με τις αγορές αυτές είναι βασική παράμετρος για την επίτευξη των στόχων της Σύμπραξης και αποτελεί το δεύτερο σημαντικό πλαίσιο δράσης της.
-Η ενσωμάτωση σε αυτήν φορέων του εμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού, που θα καθορίζει ένα, από κοινού, επωφελές πεδίο δράσης.
«Οι γενικές και οι επιμέρους δράσεις της Σύμπραξης ανά τομέα παραγωγής θα είναι στοχευμένες, ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις στο σύνολο της Περιφέρειας, αλλά και να συνάδουν με τις ιδιαιτερότητες κάθε παραγωγικού τομέα. Η σύσταση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία “Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Πελοποννήσου” αποτελεί το επόμενο βήμα, μετά τη συμφωνία για τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο “καλάθι των προϊόντων  της Περιφέρειας Πελοποννήσου”», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.