Επιστημονική ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η Επιστημονική  Εσπερίδα για τον Πρώιμο Καρκίνο του Μαστού από τη Διάγνωση στη Θεραπεία, η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Πύλου – Νέστορος  και από την Α´  Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Α Ιπποκράτειο με υπεύθυνους οργάνωσης τον πρόεδρο του Δ.Σ  Πύλου – Νέστορος ιατρό κ. Παναγιώτη Πετρόπουλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο Ιατρό κ. Άγγελο Χρονά.
Στην Εσπερίδα προέδρευσε ο καταξιωμένος Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Μονάδας Μαστού του Ιπποκράτειου κ. Γεώργιος Ζωγράφος, αναλύοντας τις τρέχουσες εξελίξεις για την απεικόνιση-διάγνωση- θεραπεία για τον Καρκίνο του Μαστού,  κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση.
Αναπτύχθηκαν διαλέξεις – παρουσιάσεις – απόψεις από εξειδικευμένους επιστήμονες μεταξύ των οποίων δύο Μεσσήνιοι ιατροί Ειδικευόμενοι Χειρουργικής ο κ. Άγγελος Χρονάς δημοτικός σύμβουλος  του Δήμου Πύλου – Νέστορος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της λήψης ιστορικού  και της κλινικής εξέτασης και ο κ. Ιωάννης Φλέσσας, ο οποίος αναφέρθηκε στη χειρουργική  αντιμετώπιση.
Η κ. Γεωργία Καφίρη έκανε την παθολογοανατομική προσέγγιση αναλύοντας τη σημασία των ιστολογικών εξετάσεων, ο κ. Σπυρίδων Καββαδίας, ακτινοδιαγνώστης, εστίασε στο ρόλο του υπέρηχου και της  μαστογραφίας,  η κα Βασιλική Οικονόμου, κυτταρολόγος, αναφέρθηκε στη συμβολή της παρακέντησης και η ογκολογική προσέγγιση και η μετέπειτα θεραπεία από την κα Φλώρα Ζαγουρή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πατέρας Φώτιος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί παράγοντες, φορείς, μέλη  Συλλόγων Γυναικών και η κα Αντωνία Μπούζα, αναπληρώτρια γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Νέας Δημοκρατίας.