Η τελετή λήξης του θερινού σχολείου για Μεσσήνιους Ομογενείς (Φωτογραφίες και βίντεο)


Στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, πραγματοποιήθηκε χθες στις 8.00 το βράδυ η τελετή λήξης του θερινού σχολείου για νέους Μεσσήνιους Ομογενείς.
Την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία οργάνωσε η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή  Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας και το ΑΤΕΙ Καλαμάτας.
Στην εκδήλωση έγιναν αναφορές στην αξία της Ελληνικής Γλώσσας και στο νέο ρόλο που θα έχουν οι απόφοιτοι του θερινού σχολείου αφού πλέον αποτελούν πρεσβευτές της Ελληνικής Γλώσσας.
Στο τέλος οι μαθητές του σχολείου διάβασαν ποιήματα του Ελύτη, του Ρίτσου και του Βρεττάκου.
Την εκδήλωση παρουσίασε η επί πτυχίω φοιτήτρια Μαρία Δενδροπούλου
Το θερινό σχολείο ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 9 Αυγούστου.


Στο φετινό Θερινό Σχολείο συμμετέχουν οι:
Αντωνιάδη Μελίνα, Μπεκύρος Παναγιώτης, Μπόλαρης Ηφαιστίων, Μπουράκος Νικόλαος, Χριστόπουλος Γεώργιος, Γιαννέτος Γεώργιος, Γραμματικάκη Αιμιλία, Κόνοβα Ταμάρα, Κουρκουβής Ιάσωνας, Λαμπροπούλου Εμμανουέλα, Μουρδουκούτα Θεοδώρα, Πανκρασκίνα Ειρήνη, Ψυχογιού Μαρία, Σιτά Αθηνά, Σιτά Δήμητρα, Στριφτομπόλα Κατερίνα, Τελλή Αναστασία, Τριάντου Χριστίνα, Τσέκος Χρήστος, Βιδιακάκη Στέλλα Άννα, Βουτσινού Χριστίνα και Λιέρος Ρίκο

http://youtu.be/RevSKmNGFlk

http://youtu.be/R1A5c72z0kQ